Size peri masalları gibi bir başarı öyküsü anlatmak isterdim. Aslında dışarıdan bakınca öyle de duruyor sanki. Ama içerisine girince çok farklı. Geçen sene Süper Lig’e çıkan ve bu sene Süper Lig’de harika bir karakter ortaya koyan Büyükşehir Basketbol, Galatasaray’ı yenerek ilk çıktığı sezonda Play-Off yapmayı garantiledi. Büyük ihtimal Avrupa’da da yıllar sonra Sakarya’yı temsil edecek ilk takım olacak. Böyle yazınca güzel geliyor kulağa. Bir de işin aslına gelelim.

Sezon başından beri sponsor bulamayan bir takımdan bahsediyoruz burada. Süper Lig’de isim sponsoru olmadan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş bile ayakta duramıyor. SANAYİ ŞEHRİ denen Sakarya’da bir Allah’ın kulu çıkıp şu takıma destek olmuyor. Zannedersiniz ki takım 2.ligde. Bu takımın bütün maçları ulusal kanalda yayınlanıyor. Bu takım Avrupa’ya da gidince reklamınız orada da olacak. Peki tüm bu tanıtım alanlarına rağmen neden kimse takıma sahip çıkmıyor?

Maçtan sonra görüyorum Sakaryalı iş adamlarını sevinç naraları ile sosyal medyadan takımı kutluyor. Gösteri yapmaya gelince herkes en ön sırada maşallah! Kimse elini cebine atıp bu yürekli çocuklara yardımcı olmuyor. 3-4 aydır para almadan oynayan. Hatta hafta içi Sakarya’dan gidecek konuma gelen bu DEV ADAMLAR her şeye rağmen çıktı ve Galatasaray’ı parkeye gömdü. Hem de öyle böyle değil. Son 3 dakikada 11 sayı geriden gelerek yaptı bunu.  Kimse kusura bakmasın. Bu takıma zerre yararı olmayan, elini cebine atıp 5 kuruş para çıkartmayanlar maç sonunda da sevinç naraları atmasın.

Gelelim protokole… Ne protokol ama! Sezonun neredeyse tamam veya devam maçı. Karşıyaka gündüz kaybetmiş Beşiktaş’a. Yenersen Play-Off garanti. Ama gel gelelim ki protokol tribünü bomboş! Sezonun en önemli maçında burada olamayacak kadar ne işleri vardı ben merak ettim açıkçası. Keşke açıklasalar da biz de bilsek! Kusura bakmayın biraz ağır oldu belki bu sözlerim. Ama emin olun bu kritik maçta kenara bakınca o koltukları boş görmemiz kadar ağır değildi. Bir tek Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel vardı her zaman olduğu gibi. Ona da teşekkür ediyorum buradan.

Bu galibiyet milat olsun ey iş adamları, sözüm size! Bu takım bu sezon bu ülkenin en düzey basketbol liginde Play-Off’larda! Bu takım seneye Avrupa’da! Uyanın artık şu gaflet uykusundan. Sahip çıkın şu çocuklara, takıma. Şehir seviyor. Taraftar seviyor. Siz de sevin şu takımı. Ama uzaktan sevmeyin. Emin olun bu şehir unutmaz yapılanları da yapılmayanları da.

Bir de bürokratlar var tabi iş adamlarının yanında. Onlardan da destek göremiyoruz. Zeki Toçoğlu yalnız bırakılıyor. O da bir yere kadar destek olabiliyor. Milletvekilleri, il başkanları, gençlik kolları. Sakarya bu takımı istiyor. Sakarya bu takımı destekliyor. Siz de destek olun. Milletin vekilleri milletin sesine kulak verin.

Bu efsane karşılaşma sonrası sevinçlerden, istatistiklerden bahsetmek isterdim ama gerçekler acıdır. Geçtiğimiz seneden beri yalnız bırakılan bu takımın çığlığı olmak basın camiasının da borcudur. Böyle KARAKTERLİ oyuncuların ve teknik ekibin arkasında durmak bu şehrin boynunun borcudur!

Yazımın son bölümünü her şeye rağmen sahaya çıkan ve aslanlar gibi kazanan takıma ayırmak istiyorum! Sezon boyunca hem sakatlıklar hem maddi problemler hem de sizi etkileyen manevi sorunlara rağmen bu şehri sevince boğdunuz ya helal olsun size! İnanıyorum bu şehir size sahip çıkacaktır! Her şeye rağmen karakterli duruşu ile takımı sırtlayan, oyunculara Koç değil BABA ve ABİ olan Selçuk Ernak’a ve ekibine de sonsuz teşekkürler. Takımı evde ve deplasmanda yalnız bırakmayan başta 54. Alay olmak üzere tüm taraftarlara da teşekkürler. Çok maç çevirdiniz tribünlerden. Haydi son olarak bu takımı da uçurumun kıyısından çevirelim ve hak ettiği güzel günlere döndürelim. Bu yalnız takımı o yalnızlıktan çekip alalım. Yüreğinize sağlık aslanlar!

Kimse unutmasın. Eğer bu takım maddi sıkıntılar yüzünden kapanırsa bu takıma bunu yapanları bu şehir asla unutmaz!