2000 yılının baharında başladığım Yeni Sakarya gazetesine, uzun süren bir ayrılığın ardından yine bir bahar ayında dönüyorum.

Bir sözü ile geldiğim, bir sözü ile veda ettiğim Yeni Sakarya’ya 15 yıllık bir ayrılıktan sonra yine dönmek varmış kaderde... Zeki ağabeyimin yıllar sonra gelen bu teklifi benim için bir aşk tazelemeydi adeta... Benden sonra birçok meslektaşım mesai vermiş Yeni Sakarya’ya. Ancak Zeki ağabey, kendini anlayacak ruhu bulamamış olacak ki yeni bir arayışa girip haber salmış, “Levent nerede ne yapıyor?” diye. Bense çağın modasına uyup tek başına, internet medyacılığını geliştirmeye çalışırken, davetine icabet edip görüştüğümüzde;

Zeki ağabeyi, Gazeteciler 
Birliği Başkanlığı görevi ile birlikte çok önemli işlere soyunmuş ve gazeteciler adına önemli projeler üretirken, bir yandan da Yeni Sakarya için yenilikler düşünmenin heyecanı içinde buldum.
 O bitmek bilmeyen enerjisi karşısında, kendi halimden utandım! Çünkü o eski heyecanının kalmadığına inandığım ve beni oldukça yoran geleneksel medyadan uzak durmaktı bunca zamandır niyetim.
 Ama, yine o samimi ve nazik tavrıyla; “Kimler geldi, kimler geçti... Hiç birisi senin kadar sevilmedi...” dercesine yaptığı çağrıya kayıtsız kalamazdım. Bir müddet müsaade istedikten sonra, önce rabbime sonra aileme ve sevdiklerime danışarak Yeni Sakarya’ya dönmeye karar verdim.

Maziye bir bakıver...

Rahmet ve minnetle andığım, değerli büyüğüm Sayın Hasan Uyar’ın 1954’te kurduğu ve 47 yıl boyunca tipo baskılı siyah beyaz olarak yayınlanan Yeni Sakarya’sını renkli, çok sayfalı ofset gazeteye dönüştürme sürecinde yer aldığım o son derece heyecanlı ve güzel günleri unutmam mümkün değil. Sakarya basınının duayen gazetecisi; gazetemizin direği, kıymetli meslek büyüğüm Zeki Aydıntepe’ydi çünkü beni Yeni Sakarya ile buluşturan...

Ömrümün yetmeyeceğini bile bile yıllarca tek başıma başarmaya çalıştığım ideal bir gazeteyi oluşturabilmemin kapısını açıyordu bana...
 Hasan Bey’in çocuğu gibi sevdiği gazetesini büyük hedeflere taşıma yolunda yaptığı teklifle o kadar yürekten çağırdı ki beni, aynı idealleri paylaştığım bir ağabeyi bu durumda geri çevirmek, davama ve hayallerime ihanet olurdu...

O yıllarda birbirimizi yalnızca gıyaben tanısak da, büyük bir samimiyetle birlikte çalışma teklifi yaptığı gün, yüreğimdeki ses “tamam” dedi. Sonrasında ise ortak değerimiz olan Zeki ağabeyle tanışmak, ‘İlk görüşte aşk’ gibi oldu benim için.

İkinin üçüncüsü Allah’tır...

2000’in mayısında başladığım Yeni Sakarya serüveninde, “Aynı niyetlerle yola koyulan iki kişinin üçüncüsü Allah’ü Teâla’dır” inanışıyla işimize öyle bir sarıldık ki; Zeki ağabeyimle gecemiz gündüzümüze karışmıştı.
Gazetede birçok çalışan ve yönetici olmasına 
karşın Yeni Sakarya, künyesindeki iki kişi ile temsil ediliyordu o günlerde; Sahibi: Hasan Uyar, Yazı İşleri Müdürü ve Genel Yönetmen: Zeki Aydıntepe.

Aileden biri olmak...

47 yıl gibi uzun süre bu jenerikle yayınlanan gazetede, “Genel Yayın Koordinatörü” ünvanının verilmesi, aileden biri olarak görülmek, ayrı bir onurdu benim için. O ilk günlerde gazetenin hem sayfa operatörü, hem görsel yönetmeni hem editörü gibi çalışıyor, Zeki ağabeyimin o hiç bitmeyen enerjisi ve heyecanı ile her gün daha iyi bir Yeni Sakarya’yı hazırlamanın keyfini yaşıyorduk.

Sancılı günler beraberce aşıldı...

Yeni Sakarya, yeni teknoloji ile tanışmasının ardından birçok sancılı süreçten geçiyordu. Kolay değil, yıllarca şimdiye göre çağın çok gerisinde kalan entertipe ile dizilen gazetenin, bilgisayarlarla hazırlanır hale gelişindeki yapısal değişiklik, eski kadronun kabul edemediği bir durumdu. Adeta
bir kuşak çatışması yaşıyordum. Hizmet içi eğitimlerimizle eskileri yenilerle harmanlayan bir idari yapılanma sonrası, o sancılı günleri de aştık. Zeki ağabeyin her sayısını bir “tablo” olarak nitelediği Yeni Sakarya’yı okurlarla buluşturmanın heyecanı, unutulmaz anılarım arasındadır.

47’inci yılın büyük uyanışı

Yıllarca elden dağıtılan Yeni Sakarya, 47. yaş gününde bayilerde yerini almış ve “bu yarışta biz de varız” demişti. Uyar Kolektif Şirketi’nin amiral gemisi Yeni Sakarya, Zeki Aydıntepe kaptanlığında rotasını belirlemiş, yeni ufuklara doğru yelken açıyordu... Gazetemiz kısa sürede Sakarya basınında ciddi bir yer edindi. Görüntüsü, içeriği ve ilkeli yayın politikası ile Sakaryalılar’ın vazgeçilmezi oldu.

Bu yüzden Yeni Sakarya

İşte Yeni Sakarya’yı benim için özel yapan ve buraya ait hissettiren en önemli unsur; patronu ve çalışanı ile örnek bir aile gibi bütün oluşturan, haberlerinde, doğruluğu, tarafsızlığı ilke edinen, tarafsızlığını ancak haktan yana ihlal eden, insan haklarına saygılı, ahlâk ve zarafeti tüm sayfalarına yansıtan, basın tarihinde sicili en temiz gazete oluşudur.