Önce adını koymaya çalıştılar devlet hastanesi mi şehir hastanesi mi olsun, Statü farklılıkları var, onun için ne olacağının önemi vardı.

Bu hususta da farklı görüşler atıldı ortaya, devlet hastanesi olmalı diyen şehir hastane yatırımının doğru olmayacağı yönünde

Çok kolay ve hızlı olmuyor pek tabi bu tür tartışmalar bizim şehrimiz de  yılları alıyor, hastane yapılmalı fikri ortaya atılıyor ve ardından yıllarca süren bir tartışma ortamı yaratılıyor.

Bin yataklı hastane fikri hatırlayanlar bilecektir ilk önce dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından 2015 yılı seçim döneminde ortaya atılmıştı

Resmi bir ağızdan ilk sözün tarihi 2015, hastane fikri şehir gündeminden daha öncesinde tartışmaya başlanmıştı.

İlk paylaşılan hastanenin statüsü devlet hastanesi olmasıydı, sonrasında evrime uğrayarak statüsü değişti bin yataklı şehir hastanesi halini aldı.

Ortada olan hiçbir şey yok sadece kağıt üzerinde belki de kağıda dahi dökülmeden söz halinden ibaretti.

Statü tartışmalarını takiben yer arayışları başladı dönemin ilçe belediye başkanları eline aldıkları arsa pafta- parsel numaraları ile yollara döküldü, herkes soluğu Ankara da almaktaydı.

Neticede önemli bir yatırım yapılacaktı. Her ilçe belediye başkanı yatırımın kendi ilçe sınırları içerisinde olması istiyordu kuşkusuz.

Öyle bir hal almıştı ki belediye başkanları yarışı birbirlerini ezecek durumda idi.

Geriye dönük gazete sayfaları karıştırıldığında ortaya çıkan manzara çok daha iyi anlaşılacaktır.

Devletin hiçbir kademesinde olmayan ancak şehir gündemini meşgul eden magazin boyutunu aşmayan gayretler vardı.

Yatırım nasıl yapılacağı nihai şekle tabi olunması ilgili bakanlığın onayı ardından yatırım planına alınması v.s. diye süreç işlemekte.

Proje taslak halinde dahi değilken, bizim siyasiler hastaneyi nerede ise bitirmişlerdi

Yıllar yılları takip etti 400 dönümlük Alandüzü’ nde ki alan bin yataklı hastane için önerildi., sanırım 2018 yılı olsa gerek yani dört yılda geldiğimiz nokta tartışmaya açılmadan oldu bittiye getirilerek yer tespit çabası,

Her yatırımın serüveni yıllara dayandığı için, kıymetli oluyor tabii !!

Gelişmelerin sırasına ya da içeriğine dair atladığım unuttuğum bölümler olabilir. Okurun hoşgörüsüne sığınmak durumundayım. Beş yıl süren sürecin her anı akılda kalmıyor.

Sonuç Ekrem Yüce Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçiliyor, Alandüzü hastane yatırımı için uygun bölge değil diyerek yani bir tartışmayı tetikledi.

Önce şu hususu anlamak gerekir, Alandüzü doğru adres değil fikri benimsendi bölgede iki büyük hastane var, yapılacaksa şayet yeni hastane şehir merkezini çevreleyen bölgeye yapılmalı.

Kabul gören görüş böyle, benim itirazım bu fikre değil ortada henüz plan- proje,yatırım onayı yokken nelerin peşindeyiz. Altıncı yıla girdik hastane fikrini ortaya atılmasından bugüne, daha ne kadar yıla ihtiyaç var hafızalarımızı zorlamanıza ne gerek var, hastane yapmasanız da bu şehir yaşayanının desteği sizinle,

Şehir gündemini meşgul etmeyin, geçmiş tecrübeyle ne yapacağınızı biliyoruz.

YSK KARARI:

“Umuda bin kurşun sıksada ölüm, unutma!

 Umuda kurşun işlemez gülüm”