Mutluluğu ve huzuru yakalamak istiyorsanız hayatınızı yavaşlatmalısınız. Bir insanın mutlu, huzurlu, erdem sahibi olduğunu davranışlarının, sohbetinin, yaşam şeklinin yavaşlığından kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Hayatınızdaki hız çevrenizde olan birçok şeyi kaçırmanızı sağlar.

Hızlı sohbet karşınızdaki insanın duygularını yakalamanızı, hızlı yemek tat almanızı, hızlı davranışlar anı kaçırmanızı engeller.

Hızlı düşünmek fevri çıkışlar yapmanızı, hızlı davranmak pişman olacağınız şeyler yapmanızı, hızlı kararlar vermek yanlış ve önyargılı davranışlar yüzünden ruh halinizin karamsar olmasını sağlar.

Hayatınızı, konuşmalarınızı, davranışlarınızı, kararlarınızı, sohbetlerinizi, nefesinizi, bakışlarınızı ne kadar yavaşlatırsanız o kadar huzurlu olursunuz. Huzurlu her insan mutlu insandır. Huzurlu her insan sakin bir hayata sahiptir.

Mutluluk için her şeyin dört dörtlük olmasına gerek yoktur. İnsanlar öğrenirken de mutlu olabilirler, farkına varırken de, anlarken de, görürken de…

Bu noktada önemli olan bakış açınızdır. Başınıza gelen kötü olayları ceza olarak görürseniz acı çekersiniz. Fakat başınıza gelen kötü olaylarda durup düşünür, farkına varır, kendinize öğretiler çıkarırsanız öğrenmenin hazzını çıkarıp geleceğe daha güzel bakarsınız.

Hayat sizden özellikle kötü şeyler yaşadığınızda durmanızı ister. Durduğunuzda düşünürsünüz çünkü. Hareket halindeyken yalnızca fikir üretirsiniz. Fikirler sürekli beyninizi meşgul ettiği içinde düşünme yetiniz belli süre sonrasında fikirleriniz doğrultusunda işlemeye başlar.

Fikir üretmekle düşünmek aynı şey değildir. Fikir üreten insanlar çok fazladır düşünenler ise çok az…

Sevgilerimle…

Mail: [email protected]