Mutlu ilişki yoktur. Sorunları çözmeyi bilen, sorumluluk alabilen, saygısını kaybetmeyen, hislerini dile getirebilen, duygularını iyi yönetebilen kişiler vardır. Kendini mutlu etmeyi bilen insanlar vardır. Kimi insan en ufak bir olayda çıkmaza düşüp ne yapacağını bilemezken kimileri bir sıkıntı yaşadığında aşmanın yollarını en iyi şekilde bulur. Kimileri nerde nasıl davranması gerektiğini bilirken, kimileri nerde nasıl davranması gerekir bir fikri yoktur.

Hiçbir şey dışardan göründüğü gibi değildir. Kimi dile getirir, kimi saklar içinde yaşar, kimi sorunlarını aşar, kimi de kendini salar. Aslında insanın ilişkisi kendisinin aynasıdır.

Millet mutlu ama ben değilim, o bu kadar seviliyor ben sevilmiyorum, onun sevgilisi var benim neden yok, o ne kadar değer görüyor bir de benim gördüğüm değere bak, herkesin sakin bir aşk hayatı var benim aşk hayatımda hep kavga gürültü var gibi bakış açısıyla olaylara yaklaşım göstermeyin. Çünkü o sizin gördüğünüz madalyanın yüzüdür. Bir de diğer yüzü yani görmediğiniz tarafı var. Asıl sorun sizin kendi kendinize kapıldığınız sanrılarınızda...

Millet sandığınız kadar mutlu değil, mutlu olmak için kendilerine sadece sebep yaratıyorlar veya içine atıp mutlu gibi görünüyorlar ama siz onu karşıdan bakarak yorumluyorsunuz.

O seviliyordur çünkü sevilmek adına karşı tarafa adımlar atıyordur; belki ödün veriyordur, daha ılımlı yaklaşıyordur, ilgi alaka gösterip şefkatiyle sarıp sarmalıyordur fakat sen ona nazaran yerinde sayıyorsundur. O değer görüyordur çünkü kendi değerinin farkında olduğu için meziyetlerini gören bir insanı hayatına dahil ediyordur fakat sen aynı değer yargılarına sahip olmadığın birini yanında tutuyorsundur. Herkes sakin bir aşk hayatı geçirmiyordur, kavgalara çözümcü yaklaşıp empati kurarak orta yol buluyordur fakat sen sadece kavga edip haklı olma yolunda gidiyorsundur.

Kimi insan bazı şeylere tahammül ediyor, kimi daha alttan alıyor, kimi hoş görülü olabiliyor, kimi de sadece ben deyip kestirip atıyor. Yani kişinin zikri neyse ilişkisi de o şekilde yol alıyor. Bu yüzden ilişkilerde kendini yetiştirmek önemlilik arz eder.

Mutlu değilseniz ya siz doğru değilsiniz, ya da doğru insanla birlikte değilsiniz. Bir ilişki doğru insanı bulmakla, doğru insan olmakla yürümez. İki doğru insanın bir araya gelmesiyle yürür.

Sevgilerimle…