* İSLAM, GÖKKUBBE kadar geniş bir Şemsiyedir, TÜM İNSANLIĞI BU ŞEMSİYE ALTINA ALIR! Evet. İslam; Gökkubbe kadar geniş bir şemsiye olup, 8 Milyar insanı şemsiyesi altına alır. Yaradan’ın RAHMAN VE RAHİM sıfatı ile. Küçücük parti şemsiyesi altına, cemiyet, cemaat, tarikat ve benzeri hiçbir kıliğin küçücük şemsiyesi altına sığmaz, sığdırılamaz. Kim onu parti ve benzeri kıliklerin şemsiyesi altına sokmaya çalışırsa, İslam'a en büyük zararı verir, O partinin ve o kıliklerin "DİNİ" haline getirir.

*İnsan tabiatına/doğasına/fıtratına/insan kimliğine ve insan ilişkilerine aykırı bir gurubun bir araya geldiği malum dernek, bir gazetemizin “Çanakkale geçilmez” manşetinden rahatsızlık duyuyor ve gazete hakkında suç duyurusunda bulunuyorlar. Çanakkale’de yapacakları yürüyüşe de, Çanakkale valiliği doğru ve haklı bir şekilde izin vermemiş.

İstediğiniz gibi yaşayın ama bunu alenileştirip, topluma yaymayın, meşrulaştırmayınız. Böyle bir gayri insani hakkınız yok! Yanlış yapıyor, tüm toplumu kendiniz gibi yapmaya çalışıyor, en azından vesile oluyorsunuz!

* Bir insanın bin tane yanlışı olsa bile, tek bir tane doğrusu varsa, o doğrudur ve ona doğru demekten çekinmeyelim. Bir tek doğrusuna, doğru demek, onu aklamadığı gibi, bin tane yanlışını da doğrulamaz.

* Zengin/dindar Müslümanlar, seküler insanlar gibi kendilerini zevk ve haz peşinde lüks, sefa, gösterişşkünlüğü, makam, mevki hırsı gibi dünya ötesine geç- meyecek şeylerle hızla tüketiyor. Madem öyle, ikisi arasındaki fark nerede kaldı? Alıntı

* KALDIRIM KİRLETMEK. Kent yaşamının kuralları vardır ve herkes bu kurallara uymak zorundadır. Bunun takibi de ilgili kurumlarındır. Sorun şu: Adam evini, işyerini veya apartmanını onaracak veya boyayacak. Önündeki kaldırıma/yaya yoluna iskele kurup çalışmaya başlıyor. Buraya kadar sorun yok. Sorun; kaldırımın üzerine bir şey sermeden çalışarak, daha yeni ve pahalı taşlarla, kaliteli baskı betonla veya parke ile döşenmiş kaldırıma boya, harç ve benzeri şeyleri dökerek kirletiyor. Kirletmekle kalmıyor, bunlar kaldırıma yapışarak, ilelebet orada kalıyor, güzelim yaya yolu alacalı bulacalı, lekeli pis bir hal alıyor. Vatandaş bunu yapmamalı, belediyeler asla izin vermemelidir. ÇÖZÜM; Temizlemek değil, KİRLETMEMEK, KİRLETTİRMEMEKTİR.

* DOĞRU, geç te olsa kabul ediliyor. Geçmişte, gerek sosyal basında ve gerekse CİMER kanalıyla , uçaklarımızda neden "TURKİSH AİRLİNES" yazıyor diye uzun süre mücadele vermiştim. Hatta C. Başkanının uçağında, Türkiye'yi temsil eden bir makamın uçağında “İngilizce” nasıl yazılabilir demiştim. Bugün bir haber gördüm. Sn. C. Başkanı şöyle diyordu: "Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de “Turkish Airlines” değil, “Türkiye Havayolları yazacağız.”

DOSTLAR! HERKES DOĞRUDAN YANA ELİNDEN GELENİ YAPSIN. ENİNDE SONUNDA "DOĞRU" HAKİM OLACAKTIR.

* Ne eski, ne de halihazır. Yeni gerek. “ADALET

* YUNAN SAVAŞ MI İSTİYOR? Yonan sürekli tahrik ve taciz peşinde! Bu gücü nerden alıyor? HİÇ ŞÜPHESİZ ABD'den. ABD'nden DESTEK VE TALİMAT ALMASA, BU KADAR İLERİ GİDEMEZ. Türkiye ekonomisinin zorda olduğu, komşuları ile pıroblemli olduğu, IRAK ve Suriye tarafındaki ABD destekli terör yuvaları ile sıkıntıda olduğu bir dönemde, Türkiye üzerine gelebilirler! Ukrayna'yı da aynı şekilde kışkırtıp, destekleyip Rusya ile kapıştırmadılar mı? AMAN DİKKAT! OYUNA GELMEMELİ, uluslararası diplomasi ve hukuku devrede tutup, bu nazik dönemde bir çatışma oyununa gelmemeliyiz.şkırtıcı tahriklere, kışkırtıcı dille karşılık vermemeli, tiribünlere oynamamalıyız! ENDİŞELİYİM! YERLE YEKSAN ETMEDİKLERİ İKİ ÜLKE KALDI!

* Malına güvenme Karun'da vardı, Rürtbene güvenme Haman'da vardı,

Makamına güvenme Firavun'da vardı. Alıntı

* Bir ilimizdeki kadın cinayeti ile ilgili, bir partimizin kadın kolları başkanı, cinayete tepki göstererek, İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı gözden geçirilmelidir demiş. Bir kere İ. Sözleşmesinin hukukumuza dair yasalarının hiçbiri yürürlükten kaldırılmadı. İkinci olarak, bu konu tek başına yasa ile çözülecek konu değil. İşin temeli eğitimde. EĞİTİM, AKIL, VİCDAN VE İZAN MESELESİ. "BİR CANA KIYAN, BÜTÜN BİR İNSANLIĞIIN CANINA KIYMIŞ OLUR." "ALLAH'IN VERDİĞİ CANI, ALLAH'DAN BAŞKASI ALAMAZ" İNANÇ VE EĞİTİMİNİN TEMEL ALINMASIYLA OLUR, OLACAK.

* Yeni sipor yasası çıktı. Bundan sonra kulüp başkan ve y.kurulu azaları, kulübün borçlarından mesul tutulacaklar. DOĞRU BİR YASA. EN TEPEDEN, EN ALTA KADAR POLİTİKACI VE BÜROKRATLARI DA KAPSAMALI!

* Tabii afetler üzerinden bile politika yapar, afetin sebep ve bedelini bile, rakip üzerine yıkar olduk, afetten bile rey devşirme yoluna gider olduk!

* TOPRAK BAYRAMI: "İlk kez 1945 yılında yayınlanan 4760 sayılı Toprak Bayramı Kanunu'na göre, her yıl 11 haziranı takip eden ilk pazar günü "Toprak Bayramı" olarak kutlanmaktadır."

BÜTÜN BİR ANADOLU'MUZDA 1.SINIF TOPRAKLARIMIZ BETON YIĞINLARINA KURBAN EDİLDİĞİ İÇİN, TOPRAK BAYRAMINI KUTLAMIYOR, kutlayamıyorum! Sebep olanları, katledenleri, göz yumanları affetmiyor, affedemiyorum!

* MEZUNİYET KEP VE CÜBBELERİ: Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza, mezuniyet törenlerinde, KİLİSE/RAHİP/PAPAZ MENŞEYLİ KIYAFETLERİ YERİNE, MİLLİ VE YERLİ BİR KIYAFET GİYDİRMEK ÇOK MU ZOR? BU DA MI YATIRIM, FİNANS, İKTİSADİ İMKAN YA DA DIŞ BASKI ALTINDA!? BUNADA MI DIŞ GÜÇLER MÜDAHALE EDİYOR?! YAHU BUNU BECERELİM BARİ!!!

* MEZUNİYET KEP VE CÜBBELERİNİN KAYNAĞI: İ.NET'e sorduğunuzda şu bilgiyi veriyor: "Bu giysiler, 12. ve 13. yüzyıllarda, ilk üniversitelerin oluşmasıyla ortaya çıktılar ve bir çeşit papaz cübbesiydi. Ortaçağ öğrencileri eğitimlerine başlamadan önce, kiliseden uymaları gereken bazı emirler alıyorlardı. Öğrenciler de, bu emirlere uyacaklarına dair yemin ediyor ve cübbelerini giyerek eğitime başlıyorlardı.”

* Bir adam KOLTUĞUNDAN KALKMIYORSA, YA ALTINI ISLATMIŞTIR, veya ortaya saçılmasından korktuğu ÇOK KİRLİ ÇAMAŞIRI VARDIR. Alıntı