*FİLİSTİLİ TALEBEDEN ONURLU TEPKİ! 

                  ABD'deki Georgetown Ü. de düzenlenen mezuniyet töreninde, diplomasını almak için FİLİSTİN BAYRAĞI İLE SAHNEYE ÇIKAN FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİ, ZİYONİST YAHUDİ KÖKENLİ ABD Dışişleri bakanı Antony BLİNKEN' in ELİNİ SIKMADI. 

                  *İSRAF NVE TASARRUF: Topyekün bir israfa son verme ve tasarruf seferberliği başlatılmalı. Bunun için de MİLLETVEKİLİ SAYISINDAN başlanmalı. VEKİL SAYISI ÇOK FAZLA VE TAMAMEN GEREKSİZ. Maaşlarından, meclis giderlerinden ve emekliliklerine kadar bütçeye çok büyük ve gereksiz yük. Eskiden 450 idi ve bu bile fazla idi. 

                   *SIĞINMACILARIN DÖNÜŞÜMÜ! 

                   Sığınmacıların mühim bir kısmı, ülkemizde önemli ölçüde değişime uğradı, Batı giyim ve hayat tarzına uyum sağladı dejenere oldu. Müslüman bile görmediğimiz, zalim dediğimiz kendi ülke idarelerinde yıllardır Batılılaştırmadıkları veya Batılılaştıramadıkları vatandaşlarını, bize gönderip dönüştürdüler. ACABA BU DA PIROJENİN BİR PARÇASI MI İDİ!!!??? 

                   *ESAS YAPMAMIZ GEREKEN! 

                  Yapılması gereken, muhtaçlara yardım etmek değil, Onları muhtaç olmaktan kurtarmaktır. FAKİRLERE YARDIM DEĞİL, FAKİRLİĞİ ORTADAN KALDIRMAK, en azından asgariye indirmektir. 

                 *MÜSLÜMAN KIRIM TÜRKLERİNİN SÜRGÜNÜ/SOYKIRIMI 

                18-20 Mayıs 1944'te en az 191.044 (diğer kaynaklara göre 423,100 Müslüman  Kırım Tatar Türk'ü, RUS STALİN tarafından vatanlarından sürülmüş, etnik temizliğe ve kültürel soykırıma maruz bırakılmıştır. UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ! 

                 *MÜSLÜMAN ÇERKES SÜRGÜNÜ/SOYKIRIMI 

                  Rusya'nın Çerkesya'yı işgalinin ardından, 21 Mayıs 1864 tarihinden sonra yoğunlaşmak üzere,  Rus İmparatorluğu tarafından Müslüman Çerkes halkına gerçekleştirilen toplu katliam, etnik temizlik, tehcir, ve sürgün. UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ! 

                  *UYARIYORUM! Bu zulüm devam ettiği müddetçe, hastaları muayene ve tedavi edecek hekim, ameliyatlarını yapacak cerrah bulamayacaksınız! Pırof. Dr. İsmail Hakkı Aydın 

                    *ABD AFGANİSTAN'I BIRAKMIYOR! ABD Afganistan' dan çekildi ama her türlü kumpas ve fesatı devam ettiriyor. Cami katliamlarını devam ettiriyor! 

                 ABD YÖNETİMLERİ Asrın Firavun'u, Nemrud'u, Ebucehil'i!!! 

                 *ETNİK KÖKEN ÜZERİNDEN KARALAMA/SİYASET! 

                 Siyaset, iş dünyası, basın, yazar ve ilim camiasında yer alan öne çıkmış şahsiyetlerin köklerini, soyunu sopunu, sülalesini, kavim ve kabilesini, sınır dışındaki birtakım düşman unsurlara ve fosil medeniyetlere  bağlamak, bunun üzerinden karalayıcı siyaset yapmak, oy devşirmek; bu ülkeye, bu millete en büyük ihanettir ve Ülkemiz üzerinde emelleri ve senaryoları olanlara en büyük hizmet, Onlara tapu teslim etmek, İşlerini kolaylaştırmaktır.  

                 Halen mevcut bazı siyasetçiler, geçmişte M. Yılmaz, B. Ecevit, S. Demirel, T. Çiller, E. İnönü, T. Özal, daha eskiler ve daha niceleri için yapılan bu kokuşmuş siyasete alet olanlar ihanet içindedirler. 

                    Artık aklımızı başımıza toplayalım!  Düşman kapıya dayandı, biz ne ile uğraşıyoruz! Düşman değirmenine su taşıyoruz 

                    *KİRLİ/CAHİLİYE/KUMA SİYASETİNDEN, TEMİZ/PAK/DOĞRU/KARDEŞ SİYASETE NE ZAMAN DÖNECEĞİZ? 

                    *TDV Ansiklopedisinde ŞERİAT; “İslâm’a ait dinî, ahlâkî ve hukukî hükümler bütünü” anlamında bir terim olarak izah edilmesine, tanımlanmasına, "İslam'da farz kabul edilen ibadetler, muameleler ve cezalarla ilgili tüm kavram ve kuralları kapsadığı" herkesce bilinmesine rağmen, bir ilahiyat görevlisinin sosyal basında yer alan twitinde:   

                    "1400 Yıldır henüz bir yönetim modeli geliştirememiş müslümanlar, şeriat kurup, dünyaya hükmedecekler! ve insanlığa çözüm sunacaklarmış! ve bu hayalle sarhoş edilmiş yığınlar... Özlemini duyduğunuz şeriat ne Osman'a, ne Ali'ye, ne Hasan'a, ne Hüseyin'e, ne de sonrakilere mutluluk getirdi." bu ifadeleri kullanması fevkalade düşündürücüdür! UMARIZ YAKIŞTIRMA, YAPIŞTIRMADIR! 

                         *DÜŞÜNCELİ SESSİZ, SAKİN/ DÜŞÜNCESİZ AVAZ, AVAZ… Pırof. Dr. İsmail Hakkı Aydın 

                         *FUTBOL TAKIMI ŞAMPİYONLUĞUNA DUYARLILK VE SEVİNÇ TAMAM. AMA HEPİMİZİ İLGİLENDİREN ÜLKE VE DÜNYA MESELELERİNE DE AYNI DUYARLILIĞI GÖSTERELİM! İŞİN  DOĞRUSU; FUTBOLA BİR İSE, ÜLKE MESELELERİNE BİN DUYARLILIK GEREK. AMA MAALESEF, İLKİNE BİN, ÜLKE MESELELERİNE BİNDE BİR!