Korona virüs tedavisi içi en çok beklediğimiz şey bir mucize. Birilerinin bulmasını beklediğimiz bir aşı veya bizleri bu beladan kurtarabilecek bir ilaç. Pekiyi de neden bir mucize bekliyoruz.

Bu virüsün ilacı var. Merak etmeyelim. Korona virüsünü icat edenler           panzehirini bulmadan bu virüsü piyasaya sürmezler. Ola ki kendileri hastalanırlarsa tedavi olsunlar diye. Zamanı onların düşüncelerine göre geldiğinde açıklarlar. Biz bu dünyayı bırakacağız diye mi korkuyoruz? Yaşamak çok güzel katılıyorum. Karar veremediğimiz de bana göre şu .”DÜNYAYI MI YAŞAYALIM – DÜNYADA MI YAŞAYALIM “ Dünyada yaşamak, hamdetmek , şükretmek, sabretmek üzerine kurulu . Korona vesilesiyle evden çıkamadığımız zamanlarda gördük ki  bu tarz hayat ağırgeldi . İki saatliğine yasak kaldırıldı neredeyse marketlerde ne varsa stokladık. Yaz geldi dünyayı yaşayalım dedik olmadı. Neden? Nüfusumuzun büyük bir ekseriyeti gönlün istediği gibi dünyayı yaşamak için gerekli maddi imkanlara haiz değil. Bir de toplum, aile ve işimizden kaynaklı bir takım baskılar mani. İki arada bir derede kaldık. Gönül başka yerde akıl başka yerde kaldı. Bu sefer mucize tek umudumuz oldu. Dinimizde mucize ne demekmiş diye İslam ansiklopedisine baktım.   

Mâtûrîdî  mucizeyi

“peygamberin elinde ortaya çıkan ve benzeri öğrenim yoluyla meydana getirilemeyen olay” diye tanımlar. Bunu açıklayan alimler de alt not olarak şu şekilde izah etmişler.

 Mu‘cize, sözlükte “bir şeye güç yetirememek” anlamındaki acz kökünden türeyen mûcizin (âciz bırakan) isim şeklidir. Kur’an’da mucize kelimesi yer almamakla birlikte acz kökünden fiil ve sıfat kalıpları “âciz kalmak; güçsüz bırakmak; Allah’ın ayetlerini yalanlamak amacıyla yarışmak” manalarında yirmi bir ayette geçer.

Hadislerde de mucize kelimesi görülmemekte, fakat acz kökünden türeyen çeşitli kavramlar sözlük anlamında kullanılmaktadır.

Yani mucize artık yok.

Bir daha peygamber gelmeyecek. Bize hediye gelen o muhteşem insanı bir türlü anlamak zahmetine katlanamadık. Bizlere şifa olarak gönderilen muhteşem kitabımızı ölülerin arkasından okunan bir kitap olmaktan kurtaramadık. Onu da ölülere faydası olsun diye değil millete ayıp olmasın diye okutuyoruz. Artık mucize yok. Bize gönderilen muhteşem KİTABIMIZ onu tebliğ eden PEYGAMBERİMİZ ve ÖLÜLERİMİZ . İşte mucize bunlar. Ne lazımsa burada aramamız lazım. Oda onu okumakla beraber ONU yaşamakla olur gibi geliyor bana . Yaşayıp yaşamadığımızı hepimiz bir düşünelim isterseniz, birde bir şey istemek için yüzümüzün olup olmadığını.