Sosyal medyayı iyi okuyan, algıyı çözen, algıya algıyla cevap veren, algıyı hemen çürüten bir yapıya ihtiyacımız var.

Günlerdir süren ‘’Millet ittifakının adayı kim olacak?’’ diye dalga geçerken, toplumun aday profilini değiştirdiklerini göremedik.

Nasıl mı?

Gençlerimizin yeni nesil uyuşturucu bağımlılığı !! Sosyal Medya Üzerinden !!

Canlı yayın açan çoban uyudu, geviş getiren koyunu 12 milyon kişi izledi,

Golf arabası süren orangutan sosyal medyayı salladı, Direksiyon başına geçen orangutanın son derece ciddi bir edayla golf arabası sürdüğü görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu! 10 milyon izlendi

Bu ve benzeri viral olmuş videoları ve haberleri bu aralar sıklıkla görüyoruz.

Bu kadar basit ve aslında hiçte komik olmayan sıradan bir görüntünün kitlelerce izlenip beğenilmesi bizlere gösteriyor ki , toplum özelliklede sosyal medyayı çok kullanan gençlerin düşünce tarzının karışık yada detaylara boğulmuş şekilde değil, gayet basit ve hedef odaklı olduğunu gösteriyor.

Pekâlâ, bunları neden anlatıyoruz!

Son bir hafta içinde olanlar bakalım.

Dikkatinizi çekti mi? son dönemlerde Ekrem İmamoğlu son bir buçuk yılda yapmadığı bir şeyi yapıyor.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusu sorulunca, “Benim adayım Kemal Kılıçdaroğlu” diyor, Ama bir yandan da “Ekrem İmamoğlu burada kendini taca atmıyor iddiasını sürdürüyor.

İmamoğlu bir buçuk yıl sonra neden Kılıçdaroğlu demeye başladı? Daha öncesinde İmamoğlu’nun görüştüğü İngiliz büyükelçisi ve sonrasındaki ABD’nin Ankara büyükelçisi görüşmelerinde önemli ama o konuya başka bir yazıda değinelim.

Şunu bilin ki o da bu yazında anlatmak istediklerimin bir parçası.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Karadeniz turuna Habertürk yazarı Nagehan Alçı‘nın da katılması tartışma konusu haline geldi.

Yıllarca iktidarın politikalarını destekleyen ve özellikle Balyoz, Ergenekon gibi 'kumpas' davalarının medyadaki önde gelen savunucuları arasında yer alan Alçı'yı İmamoğlu’nun otobüsünde görenler sosyal medya platformlarında eleştiri bombardımanına oturdu ve İmamoğlu bir anda istenmeyen adam ilan edildi.

Önce bu konuda gözden kaçan detayları bir dillendirelim.

1-Siz Cumhurbaşkanı adayı olarak yâda bir şehir turunda halka hitap edeceğiniz yerde arkanızda Recep Tayyip Erdoğanın resminin olmasına izin verirmisiniz? Yâda orda konuşurmusunuz?

Ne gariptir ki konuşma yaptığı yer Erdoğan’ın resimleriyle dolu.

2- Nagehan Alçı gibi iktidar yanlışı birini milyonlarca lira vererek danışmanlık yaptığı basın danışmanı ne gibi sonuçlara sebep olacağını düşünmedimi?

3-tepki geleceğini bile bile CHP ve İstanbul belediye başkanlığı logosunu niye kullanmadı?

Dikkat edin parçaları birleştirdiğimizde çok ilginç bir sonuç çıkacak.

Devam edelim.

Bu olaylı tur sonrasında CHP yandaşı şarkıcı Atilla Taş, Twitter sohbet odasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu eleştirerek, "CHP olarak bana sırt döndünüz. Sırf AK Parti’den üç tane oy kapabilmek için -ki kapamayacaksınız- atmadığınız takla kalmadı. CHP kadar kendi tabanına nankör bir parti daha görmedim. Nefret ediyorum artık hepinizden.” dedi.

Cebindeki parayla CHP'li belediyenin kendisine salon vermediğini iddia eden Taş, "Paramızla salon alamazken Nagehan'ı otobüse alıp bir de başkanınıza poz verdirtiyorsunuz" dedi.

Daha sonrasında açıklamalar peş peşe geldi özellikle Ali Koçun dedikleri gündeme bomba gibi düştü.

Asıl bomba geliyor. Her şeyi açıklayan, önceleri benimde çok güldüğüm sonrasında büyük bir oyunu fark ettiğim açıklama.

Jahrein olarak tanınan sosyal medya fonemi Ahmet Sonuç, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi. Sonuç, "Sistemi bilen herkes oy bölünmesinin artık zırva olduğunu farkındadır herhalde…

Birinci turda herkes istediğine oy versin. Bütün siyasi partiler aday çıkarsın. Kimin kaç kişi olduğunu görelim. Ondan sonra tuvalet terliği de gelse oyu basacağız. Bu noktada yapacak bir şey yok." Dedi

Gelelim sonuç kısmına

Herkes birinçi turda kendi adayını çıkartacak özelliklede millet ittifakında 3. Yâda 4. İttifaklarıda görebiliriz.

Yani herkes kendi gücünü ortaya koyacak.

Bu sayede seçmen konsolide edilerek seçimin 2. Tura gitmesi sağlanacak. Dananın kuyruğunun koptuğu yer bura. Geviş getiren koyunu saatlerce izleyen, golf arabası kullanan orangutanı viral yapan izleyici kitlesi için adayın kim olması önemli olmayacak.

Erdoğan’a karşı hdp’li birine bile razıyız söylemi yerini tuvalet terliğine bırakacak.

Yani Erdoğan gitsinde biz Tuvalet terliğine bile oy vermeye razıyız diyen bir kitle oluşturmak hedefleri.

Zelevsky’nin parlatılarak dünyada lider anlayışının değişmesine sebep olan Küresel güç Türkiye’de Erdoğan karşıtı adayın vasıflarının hiçbir önemi olmadığını, tek amacın Erdoğan’ı devirmek olduğunu bu vıral olan videoya bakan yaklaşık 7 milyonluk bir kitleye yutturmak üzere.

Daha net ! 2023 te ilk kez oy kullanacak gençleri Tuvalet Terliği hatta Beklide Kılıçtaroğlu’na bile oy vermeye ikna edecekler !!!