Seçim sonuçlarından memnun olmadığımız, itiraz ettiğimiz dönemler olur. Sandık sonuçlarını kabul etmediğimiz, böylede bir sonuç nasıl doğar dediğimiz olmuştur. Hatta daha ileriye götürürsek bazı belediyelerde alınan sonuçlar kolay kolay izah edilemez!

Değerlendirmeyi nihai herkes kendi penceresinden yapar, itirazlarını da bunun üzerinden geliştirir. Hangi itirazı yaparsanız yapın, istediğiniz kadar durumları beğenmeyin millet iradesi nasıl tecilli etmiş ise sonuçta odur, doğrusu da odur!

Onun içindir ki 07 Haziran seçim sonuçları da böyle okunmalı. Millet iradesinin işareti hangi yönde ise, doğru sonuç da odur!

12 yıllık tek başına iktidar dönemine son verilen ve koalisyon ile hükümet modeli sandıktan çıkan sonuçtur. Tüm siyasal partiler bu sonucu beğenmemişte olsa, bu sonuç üzerinden mesajını alacak yol haritasını belirleyecektir!

Beğenilmeyen tablo sonrası tekrar seçim, erken seçim, yeni seçim diye şartları zorlamanın en hafif karşılığı seçmen iradesini kabullenememek, saygı duymamak olur!

Millet iradesini dilinden düşürmeyenler bugün başka yolları zorlar halleder.

Millet iradesi her dönem istediğimiz gibi sonuçlanmıyor, bu sonucu kabul edebiliyor ve bu duruma göre pozisyon alabiliyorsanız demokrasi denen araca binmiş olursunuz!

AKP iktidarının bugüne kadar izlediği tablo maalesef böyle! Sonuçları beğenmiyor ve itiraz ediyorlar, koalisyon haricinde formül arayışları var!

Oysaki içinde bulunduğumuz konjöktür vakit kaybetmemizin ne denli sorunlu olduğunu gösteriyor!

Ortadoğu coğrafyasında ki gerilim, sınırımızda ki savaş hali, sınır komşumuzun günler içinde değişime uğradığı bir dönem yaşamakta!

Ekonomik krizin varlığını hissettirdiği, işsizlik oranının her geçen gün daha da arttığı, yoksul sayısının önüme geçilemez boyut kazandığı zor bir dönem yaşamakta!

Suriye’ye gireceğiz diye çıktığız yolda, iki milyon beş yüz bin Suriyeli yurttaş ülkemize girdi!

Asayişin bozulduğu, sefaletin kol gezdiği olumsuz koşullar yaşanmakta!

Böylesi olumsuz koşuların ortadan kalkmasının tek yolu güçlü hükümet modelinin oluşturulmasıdır.

Millet iradesi ne diyor ise onu yapın, sorgulamayın!

[email protected]