Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Sakarya Atatürk Stadı'nın yerine Millet Bahçesi yapılacağı müjdesini vermişti.

Eski stadın Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) ihale edilmesine karşın Millet Bahçesi yapılması için Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile şehrin göbeğinde yeşil nefes alabileceğimiz bir alan kalması oldukça sevindirici bir haber.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da bu konuyla ilgili; “Sadece eski stad arazisi değil stadın hemen yanındaki Çark Mesire dediğimiz 22 dönümlük arazi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın elinde olan 17 dönümlük bir araziyi de birleştirerek yaklaşık 70 dönümlük bir alanda adı Millet Bahçesi olan bir park inşa edeceğiz. Tamamen yeşil ve ağaca yönelik olacak. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, içerisinde beton yığınlarının olmadığı, insanlarımızın çayır çimende rahat rahat oturup sohbet edebileceği gölgesinde dinlenebileceği ağaçlardan oluşan bir park oluşturacağız. İnşallah bu projeyi de en kısa sürede başlatmış olacağız. Arsanın devri için görüşmeler sürüyor. Devrin ardından hemen protokolü yapıp eski stadı yıkacağız ve çalışmalarımızı başlatacağız. Bir yandan da 70 dönümlük alanda yapacağımız proje konusunda çalışmalarımızı başlattık. İnşallah Millet Bahçemizi yılsonuna kadar halkımızın hizmetine sunacağımızı düşünüyorum”

Yapmış olduğu açıklamada yıl sonuna yetiştirileceğini ifade etti. Gönül isterdi ki ilk ihale başında beton yığınına dönüştürülmektense bu projeye başlanmış olsa şu an hizmette olurdu sanırım ama yine de Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.

Ülkemizin kaderini belirleyecek çok önemli bir seçime gidiyoruz. Bugün demokrasimize sahip çıkma zamanı benim oyumla mı değişecek her şey düşüncesinden uzak durarak oyumuzu kullanalım.

Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle...