AKP Genel Başkan Yardımcısı milletvekili Ali İhsan Yavuz, partisinin milletvekilleri, İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile kamuoyunun bilgilendirilmesi maksadıyla basının karşısına çıktı.
    Toplantının ana teması AKP iktidarının şehre neler kazandırdığını anlatmak!
    AKP’li milletvekillerinin buna çok ihtiyacı var, 17 yıllık iktidarları boyunca şehre kattıkları değerleri yâda giderdikleri eksiklikleri yaşayarak görme olanağına sahip değil şehir yaşayanı.
    ‘’ 17 yılda Sakarya’ya 25 Milyar TL yatırım yapıldı ‘’
    Yavuz’un üzerinde çok durduğu, sıklıkla dile getirdiği yatırım miktarı.
    Bahse konu yatırım miktarı hiç kuşku yok ki doğrudur, ilgilenilen olan yatırımın miktarı değil, hangi sorunların çözüme kavuşturulduğu olmalı!
    AKP iktidarı şehre hiç yatırım kazandırmadı diye bir iddia haksızlık olur, böylesi bir iddia sanırım yok ortada!
    Mesele; yeterince yatırım sağlanmaması ve yaşadığımız bölgenin en geri kalmış il olma özelliğini taşıyor olmamız da.
    Mesele; her ne yatırım yapılmış ise de çok uzun yıllar uzun emeklerle sonuca vardırılıyor olmasında. 
Mesele; temel problemlerimizin çözülemiyor olmasında.
    Yavuz yatırımın TL cinsinden miktarını açıklamış, oysaki komşu il Kocaeli iliyle kıyasla bir açıklama yapması gerekirdi.
    AKP iktidarının en çok övündüğü husustur sağlık alanında ki yatırımlar.
    Mesela; yatak sayısı, hasta başı doktor ve benzeri kriterler incelendiğinde durumumuz ne, Kocaeli İliyle mukayesede fark ne kadar, ülke ortalamasın da ki yerimiz ne?
    Sağlık bir türlü hak ettiğimizi alamadığımız alandır, hayata geçirilen projelerde çokça uzunca yıllar sürer.  2009 yılında sözü verilen 250 yataklı Kadın Doğum Hastanesi üzerinden geçen 10 yıla rağmen henüz bitirilemedi, hizmete açılamadı.
    Benzeri durumu 400 yataklı merkez Eğitim Araştırma Hastane kampüsünde de yaşadık, yer tespiti Çevre Ve Orman Bakanlığından yer devri, yıllara varan serüven.
    Özetle sağlıkta hiçbir yatırımı kolay elde etmedik.
    Yavuz’un konuşması içerisinde 1000 yataklı hastane inşaatına bu yıl içerisinde başlanacağı ve 2023 yılında hizmete açılacağı taahhüdünde bulunmuş.
    Hatırlayanlar bilecektir, 1000 yataklı hastane sözü 2015 yılında Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından kent meydanında verildi. Ardından dönemin ilçe belediye başkanları ellerinde tapu bilgileri Ankara yollarına düştüler, hastane kendi bölgelerinde yapılsın!
    Sonuç; Yavuz 2020 ilk günlerinde inşaatın bu yıl içerisinde başlayacağı müjdesini verdi!
    Yavuz’un konuşmasının içerisinde yer alan en önemli yatırımların başında gelen Karasu Demiryolu inşaatı, yatırımın durdurulduğunu henüz çalışmaların ne zaman başlanacağının bilinmiyor olması, çok tartışılan adliye bina yatırımın bu yıl içerisinde planlanmadığı bilgisi paylaşması oldu.
    Her yatırımın kalemi önemli yıllara varıyor olması, çöplenen projeler, sonuçlanıyor olması pek tabi önemli. 
    21 hasarlı okul meselesi var ki, bir türlü sorunun adı koyulamadı ki sorun çözülsün yaşamı tehdit eden beton yapılar içerisinde 20 yıldır verilen eğitime son verilsin.
    Sözün özü 17 yıllık iktidar şehrin hangi sorununu çözdü!
    Yani ‘’ nereden nereye ‘’ gelmedik!
    TL cinsinden yatırım komşu ille mukayesesi olsa, sonuç ne olur!
[email protected]