Arifiye Kent Meydanı’nda kurulan üç ayrı standla, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Başkan Yardımcısı Lütfü Tansı, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve üyeleri, Arifiye Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı aşure ikramına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Üç bin kişi için hazırlanan aşure kısa sürede tükendi.
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “İçinde bulunduğumuz Mübarek Muharrem ayı dolayısıyla, her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure ikramımızı, değerli başkanım ve meclis üyelerimizle birlikte vatandaşlarımıza sunmanın, bu mübarek günlerin feyiz ve bereketini onlarla paylaşmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
Başkan Karakullukçu; “Allah'ü Teâlâ, gökleri, yeri, dağları, denizleri, yıldızları, Arş’ı ve Melekleri, Adem Aleyhisselam'ı Aşure Günü yarattı. İbrahim Aleyhisselam'ın Dünya'ya gelişi ve Nemrud’un ateşinden kurtuluşu Aşure Günü oldu. İbrahim Aleyhisselam'a, oğlunun yerine kesmek için, büyük koç bugün ihsan edildi. Bu Mübârek ayda aşure ikramlarını gerçekleştiriyoruz. Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını, Müslüman aleminin çektiği tüm sıkıntı, belâ ve musibetlerin üzerimizden kalkmasını, 1 Kasım 2015 PAzar günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimlerinin ülkemize ve Aziz Milletimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi