İZLENİMLERİNİ ANLATTI
Kudüs araştırmaları, ziyareti ve izlenimlerini paylaşan F. Zehra Toçoğlu, İsrail’in işgalci tavrının her alanda çok net bir şekilde görüldüğünü ve Yahudi olmayan ziyaretçilere bile mobing uygulayarak farklı güvenlik mekanizmalarından geçirdiklerini söyledi. Toçoğlu, İşgal devleti İsrail tarafından Müslümanlara camilere bile girerken güvenlik bahanesiyle birkaç aşamalı turnike vb uygulamadan geçirildiğini, duvarlar örerek set çekmeye ve ibadetlerini engellemeye çalıştığını vurguladı.

SOSYOLOLİK BASKILAR
Kutsal mekanlardan Müslümanları tecrit etmeye çalıştıklarını anlatan Toçoğlu, her türlü insan hakları ihlalinin yapıldığını, hatta elektrik vb konularda problem çıkartılarak cami ve mescitlerin bile ısıtılmadığını, ekonomik sosyolojik ve psikolojk baskılara maruz bırakıldığını ifade etti.

Soru-cevaplarla samimi bir ortamda geçen söyleşide Kudüs’ün tarihsel süreci, manevi önemi ve politik bakış açıları da konuşuldu. Program sonunda MEB-DER Hanım Komisyonu tarafından tüm katılımcılara MEB-DER Yayınlarından Yetmez mi Kitabı ve F. Zehra Toçoğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi