Türkiye genelinde konut satışları 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,6 azalarak 50 bin 936 oldu.
Sakarya’da ise 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın Mayıs ayına göre yüzde 60 azalarak 505 adet oldu.
2019 Mayıs ayında  1274 konut satışı gerçekleşti.
505 konutun 348 tanesi ikinci el satış olurken 157 tanesi sıfırdan satış olarak gerçekleşti. 
505 satış işleminden 145 tanesi ipotekli satış olarak gerçekleşti.360 tanesi doğrudan satış olarak gerçekleşti.
Mayıs ayında Sakarya’da yabancılara yapılan konut satış sayısı ise 11 adet olarak kayıtlara geçti.
2020 Ocak ayından Mayıs ayına kadar gerçekleşen toplam satış rakamı ise 5.387 adet gerçekleşti.
Kredi faiz oranlarının düşmesi ve sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasından sonra tabi ki Haziran ayında bu rakamlar fazlasıyla artacaktır. TÜİK verileri açıklandığında Haziran ayını da buradan değerlendireceğiz.
Tarım Arazilerinin Durumu;
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz hafta hobi bahçeleri ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.
"Özellikle koronavirüs salgınından sonra vatandaşlarımızın doğayla iç içe olabildikleri hobi bahçelerine yönelik ilgisi arttı. Ne kadar güzel değil mi? Hayır değil. Hobi bahçeleri yasalara uygun olmayan bir faaliyet. Cezai müeyyidelerle karşılaşabilirsiniz"
"Aradaki aracılar kazansın diye tarım arazilerimizi çölleşmenin kucağına atmayacağız, suyumuzun bu kadar fütursuzca kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz, insanımızın tarıma olan ilgisinin kullanılarak kandırılmasına da göz yummayacağız.
Noter aracılığı ile hobi bahçesi arazisi satın alan vatandaşlarımızı uyarıyorum; bu arazilerde hiçbir zaman hissedar olamayacaksınız ve tasarruf hakkınız bulunmayacak.’’
Bu açıklama gayet netti aslında . birinci sınıf tarım arazilerine organize sanayileri kurduk. Şimdi hobi bahçeleri, ne sanayiye karşıyım , ne de hobi bahçelerine fakat Sakarya kadar geniş ve verimli tarım arazilerini güzel planlama ve organizasyonla değerlendirmekten yanayım..
Hayatı ertelemediğiniz bir hafta geçirmeniz dileğiyle…