Günler öncesinden bölgeyi etkisi altına alacak kar yağışı uyarısı yapılıyordu. Beklenen de oldu, tahminleri doğru çıkarırcasına kar yoğunluğu ile geldi.
Her fırsatta ülkenin ne kadar geliştiğini ve nereden nereye geldik diye efelenen iktidar ve yandaşları umarım bu gün ki tabloyu görürler, bunun üzerinden söyleyecek sözleri olur.
Sakarya da kar ve oluşturduğu manzara güzel, şayet şehre tepe bir noktadan bakıyor ve görmek istediğiniz manzara ise sorun yok.
Hani bayram kartpostalları vardı ya, işte şehrin görüntüsü o kartpostalları andıracak türden. Sanatçı gözü ile bakabiliyorsak manzara muhteşem.
Keşke şehir halkı olarak ressam olsak da resmini yapsak, ama bizler çalışmak, okula gitmek durumunda olan insanlarız.
İçine girdiğimiz de yaşamak zorunda kaldığımız da manzara hiçte göründüğü gibi değil.
Kar yağışının başladığı ilk anlarda gelen bilgiler 100 den fazla köy yolu kapandı, bazı ilçelerle yollar kapandı türündendi. Bir de bunun üzerine Valilik okulları tatil etmedi.
Şehrimiz deprem güvenliği sebebi ile tepelere taşındı, o tepelerden çocuklarımızı okula getiren servis araçlarının kaza yapması durumunda şehir yöneticileri kendilerini ne kadar sorumlu hissedecektir. Ya da çocuklarını servis hizmetinden faydalandıramayan aileler çocuklarını okula nasıl ulaştıracaklar.
Günün ilk saatlerinde manzaranın hoşluğu yerini eziyete bıraktı. Ana yollar haricin de şehir merkezinde bile sorunlar vardı, yollar kapalı idi.
Gece yarısından itibaren birçok bölge de elektrikler kesikti, doğalgaz ile ısınan evlerin içine düştüğü durum. Bu halde okullar tatil edilmez ise hangi durumda tatil edilir.
Kar yağışı ile alıştığımız bir manzara ortada yine hazırlıksız yakalandık, yine tedbirler yetersiz. Her kar yağdığında da alıştığımız görüntüler sergilendi.
Ana caddelere ulaşmak üzere yürünen uzun yollar, elde çantalar düşe kalka okullarına gitmeye çalışan çocuklar.
Yazı yazarken telefonuma gelen mesaj eksiğimizi tamamlar türündendi. SASKİ’nin mesajı
‘‘Değerli Abonemiz; sabah saatlerinden itibaren yaşanan elektrik kesintisinden dolayı şehre su verilememektedir, bilgilerinize sunarız ’’
Yollar kapalı elektrik kesik, sular akmıyor işte bizim manzaramız. Bunu görmek için bakmak gerekmiyor.
Günün ilk saatleri ve kar yağışı temposunu artırarak devam ediyor. Gün için de hangi bilgiler servis edilecek hep birlikte göreceğiz.
Yolda kalan ambulanslar, kapanan köy yollarının sayılarının artması, ulaşım zorlukları vs. geçmiş tecrübemizden kazanımlarımız. Çokta yabancı olmadığımız, bildik manzaralar yaşanacak.
Biz tüm bu olumsuzlukları yaşarken, iktidar temsilcileri ve medya da ki iktidar yanlısı arkadaşlar bu durumu nasıl anlatacaklar, onların manzaraları ne merak ediyorum. Umarım kar yağışının getirdiği faydaları anlatmayacaklar.
Hani anlatılır ya, kar doğada ki mikropları kırkmak başta olmak üzere birçok fayda sağlar türünden açıklamalar gelmez!
KAMU HASTANELERİ KURUMU
Yenikent Devlet Hastanesi başhekiminin kim olduğunu yeni öğrendik. Kamu Hastanelerinde yeni bir düzen oluştu, yönetim modeli değiştirildi. Bu değişiklikle Dr. Hasan Başkaya Yenikent Devlet Hastanesinin başhekimi olarak görevlendirildi. Bu arkadaşı hastane de görev yapan başta hastane yöneticisi dâhil olmak üzere kimse tanımıyor.
Maaşını ve bu hastaneden çalışmaktan doğan döner sermaye payını alıyor ama görev yeri, Ankara! Döner sermaye payı hekimlerin performansı üzerinden hesap edilerek ödenmekte olan hak Dr. Hasan Başkaya Yenikent hastanesinde görev yapmadan, hangi döner sermaye payını alıyor, bu uygulama doğru mu?
Ankara da görev yapıp, Yenikent Hastanesi başhekimlik görevlendirmesi doğru mu?
Bu görevlendirme doğru ise şayet!
Yenikent Devlet Hastanesi resmi sitesinde Dr. Hasan Başkaya’nın ismi niçin yazılmıyor, gizlenmesinde ki maksat ne?
[email protected]