2008 yılından beri SATSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve belli aralıklarla konser düzenleyerek Sakaryalı sanatseverlerin beğenisine sunan Türk Müziği Topluluğu pandemi sürecinin ardından ilk defa dinleyicilerle buluştu.

“Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü” anısına gerçekleştirilen ve TRT Sanatçısı Ayşe Ekiz’in misafir olarak katıldığı yaz konserine yoğun ilgi gösterildi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen konserde sanatseverler keyifli bir akşam geçirdi.

Konsere iştirak edenler arasında SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Sapanca Belediye Başkanı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Resmi Kurumların İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ile Temsilcileri, SATSO Meclis üyeleri, Tabii meclis üyeleri, komite üyeleri, kadın ve genç girişimciler kurulları, komisyon üyeleri, SATSO üyeleri ve çok sayıda davetli ile basın mensupları iştirak etti.

SATSO Yaz Konseri, Şef Öğr. Gör. Hamdi İtil SATSO Türk Müziği Topluluğu’nun orkestra gösterisi ile başladı. Sazendeler eşliğinde koro ve solo şarkılar müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

SATSO Türk Müziği Topluluğu’nun şarkılarının ardından sahneye konserin misafiri olan TRT Sanatçısı Ayşe Ekiz çıktı. Sanatçı eşsiz sesi ile SATSO Türk Müziği Topluluğu eşliğinde şarkılarıyla salonu eğlendirdi.

Sahne gösterisinin ardından katılımcıları selamlamak adına kürsüye çıkan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu bu hafta birçok etkinlikle kutluyoruz. Bu gece de bunun anısına bu etkinliği tertip ettik. Odamız bünyesindeki Türk Müzik Topluluğu’muz yaklaşık 15 yıldır bizimle birlikte. Eski Dönem Odamız Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Öztürk ve Yönetim Kurulu’nun girişimleriyle oluşan topluluğumuzun her geçen yıl profesyonel bir ruhla gelişen performanslarını izlemekten mutluluk duyuyoruz. Nice uzun yıllar SATSO Camiasına hizmet vermesini temenni ediyorum. TRT Sanatçımız Ayşe Ekiz’e de bizleri kırmayarak sahne aldıkları için teşekkür ediyorum. Tüm davetlilerimize katılımları için teşekkür ediyorum. Her zaman dile getirdiğimiz gibi Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, şehrin her alanında var olmaya devam ediyor. Sadece ticaret ve sanayide değil, sanatsal ve sosyal faaliyetlerde de üyelerimizin gelişimine katkı sunmaya özen gösteriyoruz. Sakarya’nın sadece sanayi ve ticari üretimde değil, kültürel ve sosyal olarak da üreten bir şehir olması ve bu konuda gelişmesi konusunda gayret ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi