Yol uzun, kuşkusuz. Verilmekte olan mücadele dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün ölüm ağını genişleten asrın illeti.
Hızlı ilerliyor ve etki tabanı genişliyor, mücadelenin ilk gününden itibaren tüm dikkat kontrollü yaşam, virüsün temas yoluyla yayılmasının önüne geçmek oldu. 
Ancak alınan önlemler kâh gecikmeli kâh eksik alınınca ve tüm uyarılar dikkate alınmayınca virüsün yayılma hızında önceliği kimselere kaptırmamış olduk. Dünyada korona virüsü taşıyan bir hasta 6 insana bulaştırmakta, biz de ise tablo çok vahim aynı durumda olan bir hasta ortalama 16 insana bulaştırmakta.
Kural tanımaz bilindik tavrımızla kırılması güç rekorlar kırmaktayız. Dünyanın bizimle yarışması mümkün değil. Maalesef kuralsızlık kural olmuş. 
Genel yasak ve kısıtlamaların dışında mücadeleyi iller kendi içerisinde vermekte, sokak karantinaları ve şehir geçişlerinin yasaklanması. 
Sürecin başladığı ilk günlerde vaka sayısı ile gelinen son günler itibariyle farklılık gösteriyor, göze çarpan bir artış var.
İlimiz için gelinen bu durumun gerekçesi nedir bilemem, karantina uygulamaları için Sakarya üs seçildi, öğrenci yurtlarında misafir edilen yurttaşlarımızın etkisi ne kadardır….
İlan edilen tedbirlerin uygulanmasında sorun yaşadığımız çok açık, sanırım kural tanımamazlıkta öncülüğü diğer illere kaptırmayacağız. 
Gözle görülen bir gerçek var ki hassasiyet problemimiz var, sokağa çıkma yasağı ve mahalle pazarlarında sergilenen manzaralar. Bu hal ile virüsle mücadele edebilmek mümkün değil.
Sağlık çalışanlarının canları pahasına verdikleri mücadeleye verilecek karşılık bu olmamalı. Her geçen gün yeni bir merkez oluşturulmaya üretilmeye çalışılıyor, merkezde bulunan hastanelere ilçe hastaneleri ilave ediliyor.
Temel meselemiz virüsün yayılma hızının önüne geçmek olmalı, aksi halde mücadelede sağlık çalışanları sıkıntı yaşayacak baş etmekte güçlük çekecekler.
Yeni hastane binaları da açılsa sorumsuz davranış neticesinde ortaya çıkan virüsün yayılma hızına ne hekim yetişebilir ne de hastane binaları.
Öncelik sokağa çıkmamak, sosyal mesafeyi korumak.
Toplu taşıma ve kamuya açık alanların denetimini sıklaştırmak ki özellikle Pazar yerleri.
Aksi halde her geçen gün vaka sayısı artacak üzücü sonuçlarla karşı karşıya kalacağız.
[email protected]