İlimizin zengin mutfak kültürünün ulusal ve uluslararası boyutta daha geniş kitleler tarafından tanınması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması ve tespit edilen bu yemeklerin günümüz yemek kültürüne uyarlanarak ilimizin gastronomi turizmi alanında da ön plana çıkarılması amacıyla müdürlüğümüz tarafından çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi işbirliğinde üç kategoriden oluşan “Sakarya Yöresel Yemek Tarifleri ve Sunumu Yarışması” yapılacaktır. Yarışma ile ilgili Valilik Makamından 27.11.2020 tarihli ve 905112 sayılı olur alınmıştır.

Yarışmamız, yöresel/unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizin ortaya çıkarılması ve geleceğe aktarılması açısından önemli olduğu kadar pandemi nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayanlar içinde farklı bir aktivite olması açısından önem taşımaktadır. Bu nedenle yarışmamıza başvuru süresi 25 Mart 2021 tarihine kadar uzatılmıştır. Yarışmamız üç kategoriden oluşmaktadır.

Kategoriler; Bilinen yöresel yemekler, Unutulmaya yüz tutmuş/az bilinen Sakarya’ya özgü yöresel yemekler, bilinen ve unutulmaya yüz tutmuş/az bilinen yöresel yemeklerin modernize edilmiş sunumları.
Yarışmaya yukarıda belirtilen kategoriler dışında başka bir kategoriden yemek kabul edilmeyecek. Bir yarışmacının bütün kategorilerden başvuru yapabilme ve her kategori için en çok iki adet yemekle katılım sağlama hakkı bulunuyor. Yarışmamız ödüllü olup, kategori birincilerine 750 TL, kategori ikincilerine 6 kişilik (24 parça) yemek takımı hediye edilecek.

“Sakarya Yöresel Yemek Tarifleri ve Sunumu Yarışması’na” katılmak isteyenler başvuru formunu doldurup, başvurusunu yaptıkları yemeğin video kaydını, fotoğraflarını ve yemeğin reçetesini (tarifi) isim, soy isim, iletişim numarası ile birlikte www.wetransfer.com adresinden müdürlüğümüzün [email protected] e-mail adresine (25 Mart 2021) tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir. COVID-19 salgını nedeniyle yalnızca yukarıda belirtilen e-mail adresimiz üzerinden başvuru kabul edilecek posta yoluyla veya kurumumuza şahsen başvuru yapılmayacak.
Yarışma ile ilgili detaylı bilgi şartnamemizde yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi