Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken ve Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu ile birlikte Serdivan’daki esnafları ziyaret etti. AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken’in de yer aldığı ziyaretlerde dükkan sahipleri ve çalışanlarla sohbet eden Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, vatandaşlardan gelen talep ve önerileri de Başkan Alemdar ile birlikte, yerinde değerlendirdi.

CADDELERİMİZİN VİTRİNİ
Esnaf ve sanatkarların; toplumun yapı taşlarından biri olduğunu belirten Başkan Yusuf Alemdar, “Esnaflarımız bizim cadde ve sokaklarımızın vitrini. Serdivanımıza gelen vatandaşlarımızı ilk tanıyan ve hürmette kusur etmeden onları ağırlayarak misafirperverlik örneği sergileyen önemli dinamiklerimizden bir tanesi. Serdivan’da esnaflarımız ve 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizle birlikte, katılımcı belediyecilik anlayışına örnek hizmetler üretiyoruz.” dedi.
Ziyaretlerin ardından Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’ne misafir olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Akademi’nin faaliyetleri hakkında Başkan Alemdar’dan bilgi aldı.

KÜLTÜR VE SANATTA TÜRKİYE’YE ÖRNEK
2012 yılında hizmet vermeye başlayan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi’nin 7 yılda 28 bin 230 katılımcıya eğitim verdiğini belirten Yusuf Alemdar, “Akademimiz icra etmiş olduğu çalışmalarla, kültür ve sanat alanında Türkiye’ye örnek faaliyetler ortaya koyuyor. 7/24 açık kütüphanesi, çocuk akademisi, sanat atölyeleri ve uluslararası felsefe konferanslarıyla; felsefe, bilim, kültür ve sanat alanında tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Eğitimlere başladığı günden bugüne; Simon Critchley ve Ziyaüddin Serdar gibi dünyaca ünlü filozofların Türkiye’de ilk kez katılımcılarla buluşturulmasının yanı sıra 239 fikir ve sanat semineri gerçekleştirdik.” diye konuştu.
Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi bünyesindeki çalışmaların kültür ve sanat hayatına katkı sağladığını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Akademi kütüphanesinde ders çalışan öğrencilerle de sohbet ederek başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi