Akademi öğrencilerinin yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği programda Dr. Ergül, Kuran-ı Kerim’de geçen akıl ve kalp kavramlarını ele aldı.
İSLAM VE KALP
Kalp kavramının; Kur’an-ı Kerîm’de yer yer “katılaşmış” ve “hastalıklı”, fakat kimi zamanda “selîm” olarak nitelendirildiğini belirten Ergül, kalbin somut ve soyut anlamdaki tüm çeşitlerinden bahsederek, İslâm inancının akıl merkezli olmak yerine, kalp kavramına atfedilme sebebinin önemine değindi.

MERKEZ NOKTA
Akıl, ruh, nefis ve kalp arasındaki ilişkilerin merkez noktasında her zaman kalbin olduğuna vurgu yapan Adem Ergül, “Vücut mührünün sultanı kalptir. Allah’tan insana bir mesaj olduğu düşünülür ve insanın anlama, etkilenme, benimseme ve reddetme merkezinin kalp olduğu hatırlanırsa, kalbin ne derece önemli olduğu anlaşılmış olur.” dedi.

HAKİKATİN KAYNAĞI
Kalbin maddi ve manevi ayrımı hakkında katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Dr. Adem Ergül, kalbin sadece bir et parçası olmadığını ve vücudun diğer azalarıyla birlikte bir bütün olduğunu ifade ederek, bu bütünün merkezini teşkil eden kalbin, hakikatin ve asıl bilginin kaynağı olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi