TYB Sakarya Şubesi 'Adalı Hikâyeciler ve Hikâyeleri' programının 4.sünde Arel Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Yasin Andaç 'Bir Hikâyesi Üzerinden Cüneyd Suavi'yi anlattı. Yasin Andaç, gerek geleneksel Türk Hikâyesini, gerekse Ömer Seyfettin'in hikemî eserlerinin bir nevi günümüzdeki yaşatıcısı olarak ve gerekse 'ben yazarım demeden' kırk yıldır eski usül hikâyeler yazan Cüneyd Suavi hocamızı daha yakından tanıttı. Andaç; Suavi ile geçen hafta yaptığı söyleşiden kesitlerle yazarın hayat hikâyesine, sanat anlayışına, kısa ve özlü iz bırakan hikâyelerine değindi. Sait Tanış Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

KONUK KARACAN
TYB Sakarya Şubesi'nin konuğu genç ve başarılı öykü yazarı Ahmet Karacan'dı. Şanlıurfa Birecik'te biyoloji öğretmeni olarak hayatını sürüden öykücü Karacan, son kitabı 'Anlatacak Bir Şey Yok'u anlattı. Yazar Fahri Tuna'nın yönettiği söyleşi ve imza programına akademisyenlerden şair ve yazarlara, edebiyat öğretmenlerinden lise ve üniversite öğrencilerine geniş bir katılım gözlendi.Sait Tanış Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşinin sonunda Ahmet Karacan okurlarına kitaplarını imzaladı.

BELGESEL
TYB Sakarya Şubesi Genç TYB Sakarya Etkinliği /4 kapsamında Çizer Osman Suroğlu söyleşinin çekimleri Genç TYB Sakarya'dan Sefa Gökçe ve Hilâl Atasert tarafından yapılarak belgeselleştirildi.

SÖYLEŞİ
TYB Sakarya Şubesi'nin bir diğer konuğu Şair, akademisyen, şehrengiz yazarı Dr. Kamil Uğurlu TYB Sakarya'da 'Bir Şehre Şehrengiz Yazmak'ı anlattı. Uğurlu, 2019'da kardeş şehir ilan edilen Sakarya (Türkiye)- Oş (Kırgızistan) şehirlerinin şehrengizlerinin nasıl yazıldığını örnekleri üzerinden dile getirdi. Akademisyen, şair, yazar, öğretmen, gazeteci, kültür sanat insanlarından oluşan izleyicilerin yer aldığı program Fahri Tuna'nın yönetimi ile Sait Tanış Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Kamil Uğurlu söyleşi sonunda okurlarına kitaplarını imzaladı.

Editör: Haber Merkezi