Depremde anne ve babasını yitiren, kendisini de enkazdan kurtarılan 22 yaşındaki genç yönetmen İhsan Kaya'nın hazırladığı '17 Ağustos 1999; Yüzyılın En Uzun Gecesi' belgesi söyleşisinin açılışını TYB Sakarya Şubesi Başkanı Hasan Sağlam yaptı. 
SAĞLAM’DAN TEBRİK 
TYB Başkanı Sağlam; “Şube olarak salgına ve her engele rağmen ayda iki etkinlik yapmayı sürdürüyoruz. Bu akşam anlamlı bir belgesel ve söyleşi ile karşınızdayız. Bu vesile ile 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, İhsan Kaya gibi acılı kardeşlerimize de sabırlar diliyor, depremi unutturmayacak ve deprem bilincini geliştirici bu belgesel için de genç yönetmenimizi kutluyorum” dedi.

----


KUŞATICI BİR BELGESEL
Yazar Fahri Tuna'nın yönettiği söyleşide soruları cevaplayan yönetmen İhsan Kaya, ‘17 Ağustos depremi ve sonrasında bizim yaşadığımız acıları başkaları da yaşamasın, başka çocuklar da bizim gibi yetim ve öksüz kalmasın diye, bu konuda bir bilinç ve farkındalık oluşturmak için bu belgeseli hazırladım. 45 saniyelik depremi, 45 kişiyle görüşerek 45 dakika süreli olarak hazırladım. Sanıyorum çok kuşatıcı bir belgesel oldu. ' dedi.
Söyleşi sonrası program Adapazarı Sait Tanış Kültür Merkezi bahçesinde otuz kadar izleyicinin izlediği belgesel gösterimi ile sona erdi.
Genç yönetmenin hazırladığı deprem belgeseli İhsan Kaya adlı youtube kanalında önceki geceden itibaren izlenmeye başladı.

Editör: Haber Merkezi