Süreyya Vardar, Hatice Kara, Sadiye-Olcay Ceylan'ın organize ve mükemmel ev sahipliğinde düzenlenen programa; Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur  Özel, SYKD Başkanı Necmettin Kırık ile birlikte kültür ve tarih dostu çok sayıda kişi katıldı.
Şeyh Musliddin Söyleşileri’nin ilk programında Yazar Fahri Tuna katılımcılara Kaynarca Tarihi ve Şeyh Muslihiddin Efendi hakkında ayrıntılı bilgiler aktardı. Manav misafirperverliği ve manav mutfağından leziz damak tadı ikramlarla renklendirilen geceden mutlu ayrılan davetliler, gönlü güzel insanlarla sohbet edilen, geçmişimizin yad edildiği, atalarımızın mirasına, değerlerine sahip çıkılmaya çalışılan  programın gönüllerde hoş sada bıraktığını belirttiler.
Yazar Fahri Tuna Şeyh Muslihiddin Sohbetleri’nin açılış programıyla ilgili sosyal medyada şu görüşleri paylaştı: “531 yıldır Sakarya ili Kaynarca ilçesini maddi/manevi aydınlatmaya devam eden, edip, alim, gönül dostu Şeyh Muslihiddin Mustafa Bin Cüneyd'in misafiriydik. Ev sahibi oydu. Onu temsilen Büyükkaynarca köylüleriydi. Süreyya Vardar'dı, Hatice Kara'ydı, Sadiye-Olcay Ceylan'dı. Bu fakir de dili döndüğünce Şeyh Muslihiddin Efendi'yi ve Kaynarca tarihini/kültürüne etkilerini anlatmaya çalıştı. 45 erkek 15 kadın izleyici vardı. Ayrı ayrı teşekkür ediyoruz katılımları için. Her ayın ilk çarşambası sürecek sohbetler. İkincisinde SAÜ Akademisyenlerinden Dr. Mehmet Özdemir bize 8 Kasım çarşamba akşamı 'Camideki Şair Mehmet Akif'i anlatacak.”

Editör: Haber Merkezi