Serdivan Fikir Sanat Akademisi titiz bir çalışma sergileyerek, 19. yy’dan günümüze ulaşan el yazması eserin, kolay anlaşılabilmesini sağlamak amacıyla açıklamalı bir yayın hazırladı. Divan Edebiyatı alanında çalışma yapan araştırmacılar için önemli bir kaynak olan Adapazârî Divanı’ndan bestelenen eserler, Serdivan Gölpark’ta yapılan müzik dinletisi ile seçkin izleyici topluluğuna tanıtıldı.

EV SAHİBİ ALEMDAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Ak Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halili İbrahim Balcı, İl Müftüsü Hasan Başiş, Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Can, Serdivan Belediyesi Meclis üyelerinin de misafirler arasında yer aldığı gecede ev sahipliğini Başkan Alemdar yaptı.

İNSAN MADDEDEN İBARET DEĞİL

Program açılış konuşmasında Başkan Alemdar, belediyeciliğin sadece yol ve alt yapı hizmetleri yapmaktan ibaret olmadığını söyleyerek kadim kültürümüzü, medeniyet izlerimizi takip etmenin ve geleceğe aktarmanın önemine değindi.

Ruhlarının Ege ve Akdeniz’de olduğunu belirterek sözlerine başlayan Milletvekili Atabek, Başkan Yusuf Alemdar’ın sözlerinden atıfla belediyelerin sadece madde dünyasına hitap etmediklerini, insanın sadece maddeden ibaret olmadığını söyledi.

YAVUZ’DAN ÖVGÜ

Belediyelerin çalışmalarını dikkatle takip ettiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, “Serdivan Belediyesi bizlere köklere inmemizi söylüyor ve derinlere bir yol açıyor” dedi.Ömer Tuğrul İnançer’in sohbeti ile zenginleştirdiği gecede, bestelenen 70 eserden 11’i seslendirildi. Serdivan Belediyesi, gecenin finalinde dinleyicilere Seyyid Osman Adapazârî Divanını hediye etti.

Editör: Haber Merkezi