Uludağ Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetim Bölümü, Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay ile yapılan röportajda Sarıbay; öğrenmenin her zaman geçerliliği olan sosyal bir merak olduğunu dile getirerek, Türkiye’de Sosyal Bilimlerin gelişimi üzerine bir perspektif sunuyor ve batı dünyasının bilim anlayışını da tartışmaya açıyor.
Serdivan Ajans’ın yeni sayısında gazeteci ve fikir adamı Yusuf Kaplan, “Gençlik Nereye Koşuyor” başlığı altında günümüzün en çok konuşulan meselelerinden birini derinlemesine ele alıyor.

GENÇLİK VE GELECEK
Batı uygarlığının felsefi açıdan çöküşünü Nietzsche’nin ifadelerini alıntılayarak özetleyen Kaplan, popüler kültürün yarattığı dejenerasyona da değinerek, uygulanması gereken reçeteyi de okurlarıyla paylaşıyor.
Kaplan yazısında şu ifadelerle durumu özetliyor; “Bu kültürün önünde kimse duramıyor dünyada. Bütün ülkeler, bütün kültürler bu kültür tarafından istila ediliyor ve dönüştürülüyor… Sığ ve sığlaştırıcı bu kültür, dünyanın köklü kültürlerini tuzla buz ediyor, genç kuşakları kölesi haline getiriyor… Bu kültürün önünde sadece Müslümanlar durabilir.”

ROMA’YA SEYAHAT
Her sayısında farklı bir şehri tanıtan Serdivan Ajans bu sayıda okuyucularına Roma’nın kapılarını açıyor. Müzik kültürü, gelenekli sanatlarımız, biyografi, yorum, söyleşi ve koleksiyon köşelerinin yanı sıra twitter ve kitap&film seçkileri ile yine dopdolu içeriğe sahip Serdivan Ajans’ı meraklılarının Serdivan Belediyesi’nden veya Serdivan Fikir-Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edebilecekleri belirtilirken ayrıca https://issuu.com/serdivanajans sayfasından da tüm sayılara dijital olarak erişebilecekleri bildirildi.

Editör: Haber Merkezi