Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehir kitaplığına son olarak bir vefa eseri olan, editörlüğünü Turgut Subaşı’nın üstlendiği ve önemli akademisyen ve araştırmacıların makalelerinden oluşan bir kitap kazandırdı. “Arşiv ve Tarihçiliğe Adanmış Bir Ömür: Prof. Dr. Atilla Çetin’e Armağan” ismini taşıyan kitapta Atilla Çetin ile ilgili yazıların yanı sıra çeşitli tarihi olaylar ve tarihteki bazı şahsiyetlerle ilgili çalışmalar da yer alıyor.

18 MAKALEDEN OLUŞUYOR
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Editörlüğünü Turgut Subaşı’nın üstlendiği eser, Türkiye’nin önde gelen akademisyen ve araştırmacılarının hazırladığı 18 makaleden oluşuyor. Kitabı temin etmek isteyen vatandaşlarımız Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına gelerek bunu gerçekleştirebilirler” ifadelerini kullandı. Yayınlanan eser ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat alanlarında büyük bir gayret içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz Sakarya’nın gelecek ufku için kültür ve sanatın temel kurucu değerlerimizden olmasıdır. Kitapta emeği geçen değerli akademisyenlerimiz ve mesai arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz” yorumunda bulundu.

RENKLİ BİR KİŞİLİK
Atilla Çetin ile ilgili görüşlerini paylaşan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Bilgin, “Atilla Hoca, farklı alanlarda gerçekleştirdiği çalışmaların yanında, ebeveyninin memleketleri olan Sakarya ve Kocaeli’ne yönelik hatırı sayılır düzeyde araştırmalar yaptı. Atilla hocayı birebir olmasa da eserleri vasıtasıyla her tarihçi tanırdı. Hayatına çok sayıda tecrübeyi sığdırdığı için oldukça renkli bir kişilik olan Atilla Hocanın öğrencileri akademik birikimi yanında derslerinde de hocanın bu renkliliklerinden yararlanmak ister, kendisine sık sık hayat tecrübeleri ile ilgili sorular sorarlardı. Derin isim hafızası ve olayları derinlemesine hatırlama kabiliyetine sahip olan hocamızı özellikle lisansüstü öğrencileri ‘yaşayan bir tarih’ olarak tanımlamaktaydılar” diye konuştu.

KİTAP TEŞEKKÜRÜ
Atilla Çetin’in kardeşi Uzm. Dr. Aylin Çetin ise duygularını şu şekilde paylaştı; “Hasetlik, fesatlık, yalan dolan bilmezdi. Kalbi ömrünü adadığı arşiv ve tarih sevgisi ile doluydu. Daima okur ve belgelerle meşgul olurdu. Ana-baba diyarı olan Sakarya ve Kocaeli bölgesinin tarihi ile uğraşmaktan büyük zevk alırdı. 4 Haziran 2015 tarihinde hakkın rahmetine kavuşan ağabeyim, eskilerin deyimiyle: ahlak-ı hamide ile mümtaz, edep ve erkân bilen, ilim ve irfan sahibi bir zattı. Ağabeyim için armağan olarak bu kitabın hazırlanmasına vesile olan herkese ve kitabı basma sorumluluğunu üstlenen Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne şükranlarımı arz ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi