Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (SAPADER)  başkan Hatice Akman önderliğinde, "Mutfakta Hanımeli" projesiyle düzenlenen "Geleneksel Tatlar Tarih Kokan Yemek Yarışması"nda 5. Etapta yarışmalar sona erdi.

ŞAHESERLER YARIŞTI
5. etap pasta kategorisinde Türkiye'nin her bölgesinden 321 kişi katılım sağladı. Birbirinden farklı reçeteler  ve şaheserler yarıştı. Jüride yer alan Türkiye Aşçılar Derneği temsilcileri değerlendirmeleri yaptı. Değerlendirmeler sonucunda 2 yarışmacı altın madalyaya sahip olurken 6 yarışmacı gümüş, 4 yarışmacı da bronz madalya kazandı.

"KADIN DEMEK, BİRLİK DEMEK"
Kadınların önemini vugulayan Başkan Akman, "Yarışmamızda 'Mutfakta Hanimeli' projesiyle çıkan eserlere baktığımızda  kadın sadece mutfakla bütünleşmiş gibi görünse de  aslında sadece mutfakta değil hayatın her alanında, her koşulda dokunduğu herşeye hayat verdiğini görebiliriz. Kadın demek; üretmek demek , birlik demek, düzen demek..." diye konuştu.

Dereceye giren yarışmacılar, Rüya Balçık ve Zehra ibar Altın madalya, Sibel özdemir, Burcu Aktaş, Berivan Karaer, Gamze sakallıoglu, Betül Gömeç  ve Özlem dikmen gümüş kazanırken Ayse hümeyra Mavituna, Yasemin Yaren Fidan, Azra Sibel Köse ve Gulten Ardahan bronz madalya kazandı. Filiz Aydın ve Azra Sibel Köse belge aldı.

Editör: Haber Merkezi