Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Sakarya Üniversitesi Osmanlı Araştırmaları Merkezi’nin (OSAMER) akademik katkılarıyla,79 farklı ismin kaleme aldığı ve 62 makaleden oluşan Uluslararası Geçmişten Günümüze Sakarya Sempozyumu Kitabı’nın basımı gerçekleştirildi. Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Kitabı temin etmek isteyen vatandaşların sakaryasempozyumu.com/org adresinden PDF’ine ulaşabileceği bildirildi.

79 İSİM 62 MAKALE
Kitap hakkında açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Belediyesi olarak OSAMER’in akademik katkıları ile Uluslararası Geçmişten Günümüze Sakarya Sempozyumu kitabının basımını gerçekleştirdik. 79 farklı ismin 62 makalesinden oluşan kitap; Sakarya tarihinin açığa çıkmasına, şehrin tarihsel ve kültürel dokusunun tespitine ve her geçen gün yok olmaya yüz tutan değerlerin kayda geçmesine katkı sağlamaktadır. Sakarya’nın tarihi yalnızca bir şehrin tarihi değil, aynı zamanda uzak ve yakında bulunan kültürlerin ve inançların tarihidir” sözlerine yer verdi.

ÖNEMLİ BİR BİRİKİM
İbrahim Aktürk, “Sakaryamız için yapmış olduğumuz bu çalışmaların daha da geliştirilmesi ve gün yüzüne çıkarılması gerekmektedir. Yayına hazırladığımız “Geçmişten Günümüze Sakarya” kitabı ile şehrimize dair önemli bir birikimi vatandaşlarımızın istifadesine sunmuş olacağız. Kitabı temin etmek isteyen hemşehrilerimiz sakaryasempozyumu.com/org adresinden PDF’ini indirip kültürümüzü, coğrafyamızı, sosyolojimizi ve tarihimizi rahatlıkla öğrenebilirler. Bize katkı ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve bu nitelikli eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi