İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleriyle kapılarını açan fuarın açılış törenine İlimiz adına Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte; İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve ilgili yetkililer katıldı.
Gün boyu fuar alanında bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, fuar alanı gezisi sırasında Sakarya standında da uğrayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u misafir ederek İlimiz hakkında bilgiler verdi.
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Bolu Valisi Ahmet Ümit ile MARKA’nın standında bir araya gelerek sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, burada ağırlanan misafirlere Sakarya’nın yöresel ürünlerini hediye ederken MARKA üyesi Bursa ve Düzce stantlarını da gezdi.
Taraklı, Söğütlü ve Geyve İlçelerimizin stantlarına uğrayarak yetkililer ile istişare eden Vali Nayir, gün içerisinde memleketi Erzincan standında hemşerileriyle bir süre görüştükten sonra bir dönem Valilik görevinde bulunduğu Bilecik İlinin standına misafir olup, eski personelleriyle de hasret giderdi.
Fuarda basın mensuplarını da ağırlayarak açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, ülkemizin öne çıkan değerlerinin dünyaya tanıtılmasına yardımcı olması açısından büyük önem arz eden bu önemli fuarın, İlimizin tabii ve tarihi güzellikleri ile kültürel özelliklerinin ön plana çıkması için güzel bir fırsat olduğunu ifade ederek, her alanda şehrimizin tanıtımı için gayret gösterdiklerini belirtti.
Yarın sona erecek fuarda şehrimizi Sakarya Valiliği adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsil ederken, İlimizin kültürel mirası ve turizmi başta olmak üzere, tanıtıma ait materyallerin sunumu, dağıtımı da gerçekleştirilip, İlimizle bütünleşen kabak ile kabaktan elde edilen yaklaşık 20 çeşit ürün, fındık, lokum gibi yöresel ürünler de 2. salondaki stantta ziyaretçilere ikram ediliyor. 100’den fazla ülkeden 700’ü aşkın davetli tur operatörünün katıldığı fuarda yer alan Sakarya heyeti, seyahat acentaları ve profesyonel turist rehberleri başta olmak üzere tüm katılımcı firmalarla tanıtım anlamında görüşmeler de yapacak.

Editör: Haber Merkezi