Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şube Başkanı Yazar Fahri Tuna, 68. ölüm yıldönümünde 'Anılarda Sait Faik' söyleşisiyle, Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesinde, gençlere Sakarya’nın büyük değeri öykücü Sait Faik'i anlattı

Lisenin kütüphanesinde gerçekleşen söyleşinin açılış konuşmasını Müdür Melik Hayri Çetinkaya yaptı. Müdür Çetinkaya; “Sakaryamızın yetiştirdiği en büyük yazar Sait Faik'i ölümünün 68. yıldönümünde okulumuzda anmak ve gençlere tanıtmak bizim için mutluluk. Bu vesileyle davetimizi kırmayan TYB Şube Başkanı Yazar Fahri Tuna büyüğümüze de çok teşekkür ediyoruz. Şehirler edebiyatçı ve sanatçılarıyla tanınır ve bilinirler. İnşallah Adapazarı'ndan nice Sait Faik'ler yetişir” dedi.

Yazar Fahri Tuna ise Sait Faik'i, Nurullah Ataç'tan Yaşar Nabi Nayır'a, Ziya Osman Saba'dan Orhan Veli'ye, Orhan Kemal'den Aziz Nesin ve Haldun Taner'e, ünlü yazarı arkadaşlarının anıları ve gözlemleri üzerinden anlattı. Tuna özetle; “Türkçeyi en iyi kullanan ve insan sevgisini merkeze alan, diğer yandan garibanları, fakir fukaraları edebiyata katan halkçı bir yazarla karşı karşıyayız. Türk edebiyatı olarak Sait Faik'e çok şey borçluyuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi