Agora Atölyesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinliklere bir yenisini daha eklenecek. Sanata ve sanatçıya her zaman önem veren Agora Adapazarı Alışveriş Merkezi; tezhip, kaligrafi ve minyatür çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunacak. 11-18 Ekim tarihleri arasında

Arifiye Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile organize edilen ‘Aşk-ı Kelam Minyatür ve Tezhip Sergisi’nde; yaprak üzerine işlenmiş minyatür çalışmalardan kaftan çizimlerine, Kâbe’ninaltın ile işlenmiş minyatürlerinden Mevlana’ görsellerine kadar ustalık isteyen birbirinden değerli 35 adet eser yer alacak.

Tarihte, olayları betimlemeye, dönemin yaşam tarzını, önemli gelişmelerini, yaşayış biçimini, örf adet ve geleneklerini aktaran önemli belgeler olarak nitelendirilen minyatür eserlerine Osmanlı döneminde de önem verilmişgünümüze kadar gelebilen birçok sanat eseri de bu süreçte ortaya çıkmıştır. Daha çok Kuran-ı Kerim’de kullanılan ve yazıların etrafını süslemek amacıyla yapılan tezhip sanatı ise İslamiyet öncesi devirlerde başlamış olmasına rağmen Kanuni Sultan Süleyman hükümdarlığında en parlak dönemini yaşamıştır.

Günümüzde geleneksel sanatları yaşatmak için çalışan ve öğrenciler yetiştiren, Gonca Gülden Küçüksaraç’ınekibi tarafından hazırlanan çalışmaların yer alacağı sergide  ‘Minyatür ve tezhipeserlerinin yanı sıra; nasıl yapıldığını merak eden ziyaretçiler içinde Agora Atölyesi’nde workshop çalışmaları da düzenlenecek. Agora Alışveriş Merkezi ziyaretçileri 1 hafta boyunca eserleri inceleme fırsatı bulup aynı zamanda atölye çalışmalarına katılabilecek ve farklı deneyimler elde edebilecekler.

Editör: Haber Merkezi