Sakarya Eğitime Destek Platformu Temmuz ayı İstişare toplantısı İl Başkanı Yahya Bakır başkanlığında yapıldı. Toplantıda “Medine ve ensar kardeşliği” konu edildi. TÜGVA Sakarya İl Temsilcisi Murat Selim Deveci kurumu tanıtarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı.

İl Müftüsü Hasan Başiş 10 yıl boyunca yaşadığı münevver şehir Medine’yi Medineliler’in yardımseverliğini ve konukseverliklerini anlattı. Toplantıya misafir olarak katılan Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, Hicaz demiryolunun yapılış hikayesini ve Abdülhamid Han’ın mücadelesini anlattı.

GENİŞ KATILIM

Toplantıya Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Naci Doyuk, İl Müftüsü Hasan Başiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan ve eşi Tarihçi Yazar Mustafa Turan, İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Recep Kılıç, KADEM İl Temsilcisi Zehra Toçoğlu, TÜGVA İl Temsilcisi Murat Selim Deveci, İnsan ve Medeniyet Hareketi Sakarya Temsilcisi Fikret Öztürk, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Editör: Haber Merkezi