Tarihi konakları ve doğasıyla tanınan Taraklı İlçesinde çekilen fotoğrafların, yine ilçedeki tarihi konaklardan kalan kiremitlere yansıtılmasıyla ortaya çıkan eserler, Ofis Sanat Merkezi'nde (OSM) sergilenmeye başlandı.
İMKB Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (1. Endüstri Meslek) Mobilya Alan Şefi Tayfun Serbes tarafından hazırlanan sergi, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı. 
Tayfun Serbes, "Taraklı'da gezip fotoğraf çekerken yaşlı bir teyzenin, eski konaklardan çıkan kiremitleri sattığını gördüm. Fotoğraflarla tarihi kiremitlerin birlikte kullanılabileceği aklıma geldi. Sordum, "Köylerden geliyorlar, fırınların üstünde kullanıyorlar" dedi. Ben istedim, yaşlı teyze, "Sen de mi fırın yapacaksın" dedi. Bu şekilde değerlendirmeyi düşündüğümü söyledim. Daha sonra yaptığımız çalışmayla ortaya bu eserler çıktı" dedi.
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ise "Taraklı son yıllarda sık sık gündeme geliyor. Tayfun beyin eserleri yaratıcı bir düşünce. Taraklı’da geçmişi, tarihi gösteren konakların üzerindeki kiremitlerin bir sanatla bütünleşerek böyle bir sergiye dönüşmesi gerçekten güzel bir fikir. Kendisine bu yaratıcı düşünce ve emeği için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Onlarca kiremit üzerinde Taraklı'dan fotoğrafların yer aldığı sergi 29 Temmuz Pazar gününe kadar açık olacak.

Editör: Haber Merkezi