Okulun matematik öğretmeni Ayşe Gökalp, etkinliği yaparak kitap okuma konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.  Öğrencilerle birlikte ilçe halkını da etkinliğe katarak kitap okuduklarını aktaran Gökalp, "Kitap okuma alışkanlığının biraz daha yaygınlaşmasını amaçladık. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederim." dedi.  Edebiyat öğretmeni Ayhan Köse de, kitap okuma bilincinin öğrencilere ve Karasu halkına yayılması için böyle farklı bir etkinlik yaptıklarını kaydetti.
Etkinliğe katılan öğrencilerden Ebrar Karakuş, ilçe halkının ve arkadaşlarının kitap okumaya daha fazla özenmeleri için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "Karasu'da okuma oranının artması için bizler elimizden geleni yapmaktayız. Alt sınıf arkadaşlarımızla da birlikte bu tür etkinliklere sene boyunca yer vermek istiyoruz." diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun ise 21. yüzyılın gelişen Türkiye'sinin, okuyan ve okuduğunu anlayan öğrencilerin yetiştirilmesiyle oluşacağını ifade etti.  Etkinlikte öğrencilere bir yayınevi tarafından kitap hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi