Gecede 5'i yabancı 20 şair kendi şiirini okudu. Sapanca Sahili'nde gerçekleştirilen etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, yurt içi ve yurt dışından 20 şair, şiirlerini seslendirdi.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'da deprem sonrasındaki toplumun olumsuz moral durumunu düzeltmek ve sanat adına özel bir yeri olan Sapanca'yı öne çıkarmak için başlatılan etkinliğin uluslararası düzeyde güzel bir noktada bulunduğunu söyledi. ''Bugün sanatçılarımızı edebiyatçılarımızı ve şairlerimizi izleyeceğiz, söz onların'' diyen Büyük konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Edebiyat adına, sanat adına güzel şeylerin yapıldığı, Allah'ın bize fazlaca rahmetiyle güzellikleri verdiği Sapancamızda sanat adına, sanatçılar için kalbi olan her insan için ilham kaynağı bir yapı var, bir güzellik var. Güzelliklerin hep beraberce yaşandığı, izlendiği ve gelecek nesillere aktarıldığı bir sanat ortamını da hep birlikte görmüş yaşamış oluyoruz. Sapanca her türlü sanat alanında ve böyle simge bir etkinlikle kendini kabul ettirmiş ve dünyaya arz etmiş durumda.'' Büyük, geleneğin başlatan ve devam ettirenlerin destek ve himmetleriyle uzun yılar devam edeceğini belirtti.

KLASİK HALİNE GELDİ
Sapanca Kaymakamı Osman Sarı'da, Sapanca Şiir Akşamları’nın artık bir klasik olduğunu kaydetti. Sarı “Sapanca, bu saatte durup ince şeyleri anlamaya vakti olanlar için, bir gül için ölünen dünya düşleyenler için , kelimelerin kalbine nazar eyleyenler için, suretlerini suda seyretmek isteyenler için, gölü bir hayal havuzu olarak terakki edenler için duruyor.“ ifadelerini kullandı.

İNSAN GÖNLÜNE HİZMET
Sapanca Şiir Akşamları’nın, Türkiye’de yazılan şiire, tonu ve rengi ne olursa olsun dile ve insan gönlüne hizmet etmeyi gaye edindiğinin altını çizen Sarı, “Bizler bir şiir medeniyetinin mirasçılarıyız. Bir şiir medeniyetine aidiyet bağı ile bağlıyız. Temelinde şiir olan bir estetik medeniyetine bu programla mütevazi bir katkıda bulunuyoruz.” dedi.

KATILAN ŞAİRLER
Şairler programda Ahmet Tevfik Ozan, Baki Ayhan, Bennu Musli (Makedonya), Canan Özer (Kosova), Cengiz Aydın, Emin Hatipoğlu (Bulgaristan), Gültekin Emre, Gonca Özmen, İbrahim Tenekeci, Hasan Ahmet (Yunanistan), Haydar Elgüven, Hüseyin Akın, Melek Özlem Sezer, Metin Cengin, Mustafa Uçurum, Mustafa Muharrem, Nilay Özer, Tahir Kerimev (Kırım) kendi şiirlerini okudu.
 
Editör: Haber Merkezi