Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 6. Sakarya Film Festivali, bu yıl 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. 139 eserin yarıştığı festivalde belgesel kategorisinde Yağmur Kartal’ın yazıp yönettiği Oyuncakçı, Saklı Yadigarlar birincilik ödülüne layık görüldü. Elektrik tellerinden oyuncak figürler tasarlayan elektrik ustası Sabahattin Parlar’ın hayatını konu alan Oyuncakçı, Saklı Yadigarlar filmi izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

[[y:ejy9E6AujZg]]

ÖDÜLÜNÜ BELEDİYE BAŞKANI VE REKTÖR VERDİ
Festival yaklaşık 500 kişinin katılımıyla Sakarya Millet Bahçesi’nde gerçekleşti. Pandemi tedbirlerinin üst düzeyde tutulduğu gala gecesinin açık havada gerçekleşmesini önem verildi. Belgesel kategorisinin şampiyonu yönetmen Kartal, ödülünü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan’ın elinden aldı. Yönetmen ayrıca 5 bin TL’lik para ödülünü almaya da hak kazandı.

----

ANİMASYON, STOP MOTION BELGESEL
Çekimleri  5 yıla yayılan bu orta metraj belgesel film, aynı zamanda biyografik bir belgesel olma özelliği taşıyor. Yapımcılığını Latrak Film’in üstlendiği ve Karakuş Film’in destek verdiği filmde stop-motion tekniğiyle birçok animasyon da yer alıyor. Bu anlamda Türkiye genelinde böyle kapsamlı bir stop-motion animasyon barındıran ilk belgesel film olma özelliğini de taşıyor.  Muzur oyuncağıyla beraber oyuncakların dünyasında yolculuğa çıkan Sabahattin Parlar’ın öyküsü, yönetmen Yağmur Kartal’ın kurduğu büyülü evrenle seyirciye sunuluyor.

----

YÖNETMEN YAĞMUR KARTAL KİMDİR?
1990 yılında İstanbul'da doğdu. Sinema ile haşır neşir olmaya 14 yaşındayken gittiği Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi, Sinema Televizyon bölümünde başladı. Kocaeli Üniversitesi'nde sinema öğrenimini ve yüksek lisans öğrenimini tamamladıktan sonra Soluk adlı distopik kısa filmi ile yurt dışında birçok ülkede festivallerde başarı elde etti. Oyuncakçı Saklı Yadigarlar isimli orta metraj stop-motion animasyonlu belgesel filmini yönetti.  Çeşitli sitelerde film kritikleri ve analizleri yazmasının yanı sıra aktif olarak sektörde görsel efekt, kurgu, animasyon işleri yapmaya devam etmektedir.

----

FİLM EKİBİ
Yazan ve Yöneten: Yağmur Kartal, Anlatanlar: Sabahattin Parlar, Sunay Akın, Hakan Altıner, Akgül Parlar, Vildan Baydar, Mehmet Emin Avşaroğlu, Yardımcı Yapımcı: Cüneyt Karakuş, Görüntü Yönetmeni: Yağmur Kartal, Cem Sarp, Işık Şefi: Gizem Coşkun, Sanat Yönetmeni: Çiğdem Şimşirli, Kurgu ve Görsel Efekt: Yağmur Kartal, Egemen Çetinkaya, Stop Motion Animasyonlar: Yağmur Kartal, Ses: Gizem Coşkun, Seslendiren: Cüneyt Karakuş, Müzik Aranjmanı: Aykut Kırşan, Egecan İnce, Ses Kurgusu: Yağmur Kartal, Mix & Mastering: Egecan İnce, Afiş Tasarımı: İrem Badazlı, Makyaj: Vildan Baydar, İletişim Sorumlusu: Çağla Daşcı, Ulaşım: Ali Erel, Çeviri: Seçil Yozgat.

VİDEO - ÖDÜL TÖRENİ

[[f:YeniSakarya54/videos/701473160475794]]

Editör: Haber Merkezi