Bugüne kadar yazdığı 19 kitaptan 7’sinde Sakarya’nın tarihini ve değerlerini anlatan Yazar Fahri Tuna’nın büyük beğeni gören paylaşımı şöyle:
“Biliyorum ağabeyimsin, tamı tamına 5 (beş) yaş büyüksün benden. Bugün sen 66 dedin, ben 61. Hayırlı olsun sana bu yaşın huzur yurdum. Gönlümün başkenti. Sokaklarında hâlâ 17 (on yedi) dilin konuşulduğu 'son osmanlı şehrim,' zenginliğim, yetmiş iki buçuk milleti, iyi kötü ayırmadan toplayan, Orhan Camii"nde onları birlestirip derleyip birleyen; seyyah olarak büyük bir zevle dünyayı dolaşsam da (ballandıra ballandıra anlatsam da), bir hafta sonra en çok özlediğim; anamın babamın dedemin atamın yurdu; çocukluğum, gençliğim, hayatım; olgunluğumsun hatıralarımsın, göz nurumsun; yazdığım 19 kitabın 7'sini sana armağan etmişim ben. Doğumun doğum günün, hayata gözlerini açtığın 1 Aralık’ın kutlu olsun. (1.040.000'da bir de - müsaadenle - benim de kutlu olsun.)”
1 Aralık tarihinde Sakarya’nın İl Oluşunun 66. yıl dönümünü, yazar Fahri Tuna’nın 1 yıl süreyle Trabzon plakasında olacağı 61. yaş gününü kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi