Türkçe Öğretmeni Elif Alp, koronavirüs salgını sürecinde evlerde kalmak zorunda olan çocukların ilgisini çekebilecek kitaplar yazıyor. İlki çok ilgi gören “Senin Maceran: Tılsımlı Kolyenin Peşinde” adlı kitabının ardından ikincisini çıkaran öğretmen Alp’in bu kitabı da oldukça dikkat çekici.

EĞİTİCİ VE EĞLENDİRİCİ KİTAP
"Senin Maceran: Gizemli Hazinenin Peşinde" adlı 2. kitapta Pamukova'nın Akçakaya köyündeki tarihi Dikili Taş Anıtı konu alınıyor. Bu ikinci eser; içinden harita çıkan, şifre bulmalı, okuyucunun aktif olup kararlar verdiği, sayfalar arasında geçiş yapılabilen bir macera çocuk kitabı olma özelliği taşıyor. Kitabın son sayfasında ise Akçakaya köyü ile ilgili bilgi ve fotoğraflar da yer alıyor.

OKUMA ALIŞKANLIĞI İÇİN
Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasakları devam ederken, evlerindeki zamanı en güzel biçimde değerlendirmelerini isteyen Eğitimci yazar Elif Alp, yazdığı kitaplarla çocukların okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı oluyor.
Kitap okumayı sevdirtmeyi hedeflediğini belirten Alp, Korona virüse karşı tedbirler nedeniyle uygulanan kısıtlamalar sürecinde tüm çocuklara faydalı olmak istediğini söyledi. Alp, “Okurken asla sıkılmayacakları, kendilerini sürükleyici bir maceranın içinde bulacakları, hikayenin kilit noktalarında kendileri karar verip ona göre sayfalar arasında ilerleyecekleri, gizli şifre bulacakları, alışılmışın dışında, tamamen okuyucu merkezli bir kitap yazdım” dedi.

OKUYUCUYA GÖRE SONUÇ
Kitabında farklı bir üslup kullanan eğitimci yazar, “Yazdığım kitaplar, daha önceki çocuk kitaplarından farklı olarak, tek bir sonu olmayan, okuyucunun vereceği karara göre sonu değişen bir kitaptır. Eminim ki çocuklar bu kitabımı da beğenecekler” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi