BAKANLIK DESTEKLİ
Erenler Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekli proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İLESAM Sakarya Temsilcisi Yasmin Korkut “İLESAM tarafından hazırlanan Türkiye’nin 7 bölgesinde Edebiyat Atölyeleri Projemiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın GENÇDES projesi kapsamında destekleniyor. 14-29 yaş arasındaki gençlerimizin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını artırmayı amaçlayan, sanatın çeşitli dallarındaüretilecek özellikle gençlere ve çocuklara yönelik projelerin hayata geçirilmesini sağlayacak destekleme programıdır. Ülkemizde 7 bölge pilot seçildi. Marmara’nın pilot bölgesi ise Erenler oldu” dedi

BAŞKANA TEŞEKKÜR
Alanında tanınmış şair-yazar ve akademisyenler tarafından ücretsiz olarak verilecek dersler iki ay sürecek.Erenler ’in ülke genelinde 7 bölgeden biri olmasında İLESAM Sakarya Temsilciliğinin ciddi gayretleri olduğuna vurgu yapan Yasmin Korkut “Pilot bölgelerden birisi olmamıza desteğini esirgemeyen İLESAM Genel Başkanımız Mehmet Nuri Parmaksıza, bizlere tüm imkânlarını sunan Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten’e ve her daim eğitime ve gençlere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’e şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ PROJE
İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, ülke genelinde 7 bölgede uygulanmaya başlanan projeye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Gençlerimizin doğru yönlendirilmesi, onları yazmaya teşvik etmesi açısından önemli bir proje. İlçemiz alanında kendini ispatlamış isimleri ağırlayacak” dedi. Edebiyat Atölyesi’ne katılmak isteyenler Halk Eğitim ve ilçe Milli eğitim Müdürlüğüne başvurabilecekler. Edebiyat dersleri her hafta cumartesi günleri İlçe Milli Eğitim Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek.

DEĞERLER YETİŞECEK
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk “Ülkemizde yeni değerler yetiştirilmesi konusunda özellikle eğitim alanında her türlü desteği veriyoruz. Sanat, edebiyat ve yazarlık konusunda yetenekli gençlerimizin birçok değerli şair ve yazarlarımız tarafından Edebiyat Atölyelerinde yeteneklerini öne çıkartmaları için eğitimler verilecek. Doğuştan gelen yetenek sizi kabiliyetli kılabilir ancak bu bilgiyi ve kabiliyeti doğru kullanmak için yönlendirmeye ihtiyaç vardır. Ülkemizin aydınlık geleceği gençlerimizden sanata yatkın olanlara destek olmak bizim görevimizdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi