Cihat Zafer, "Selahaddin Şimşek, hayatı boyunca kültür sanat ve düşünce adına didinmişti. Kıymetini bilemedik. Bize insan mühendisleri lazım diyen çok ileri görüşlü bir aydındı. Yerli ve milli olmadan evrensel olunamayacağını dünyanın her köşesinden örneklerle anlattı. Bizi okumaya, öğrenmeye çağırdı. Sakın yobaz olmayın derken aslında inançlarımızın ve kültürümüzün gerçek değerini öğrenmeye teşvik ediyordu. Gün geçtikçe daha iyi anlaşılacak bir fikir ve mücadele adamıydı. Cemil Meriç'i bize o sevdirmişti. Cemil Meriç adını taşıyan bir sosyal bilimler lisesinde Ş. hakkında konuşmak büyük bir onur ve tarifsiz bir mutluluk" dedi.
Bilim, teknoloji, kültür sanat ve kalkınma ilişkisi hakkında çarpıcı örnekler veren Cihat Zafer'in Mehmed Selahaddin Şimşek'in düşünce dünyası hakkında anlattıklarının ilgi ile takip edildiği söyleşi Saki Fanzin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ali Aykol tarafından Yazar Cihat Zafer'e plaket takdimi ile sona erdi.
Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi'nde düzenlenen söyleşiye öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Saki Fanzin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ali Aykol tarafından Yazar Cihat Zafer'e plaket takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi