Gizemfrit’in Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Seramik ve Cam Bölümü iş birliğiyle düzenlediği yarışmaya Türkiye ve tüm dünyadan üniversitelerin seramik, seramik ve cam bölümlerinde lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim gören öğrencileri başvuruda bulunabiliyor.

Bu yılki yarışmanın jürisinde ise Uluslararası Seramik Federasyonu Üyesi İspanyol sanatçı Alberto Bustos’un yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi’nden akademisyenler ile Gizemfrit Seramik Ar-Ge yöneticisi Bünyamin Öztürk bulunuyor.

Online başvuruların 24 Ekim’e kadar kabul edileceği Gizemfrit Seramik Yarışmasında, artistik ve endüstriyel kategorilerinde birinci olan öğrencilere 6 bin TL para ödülü veriliyor. 4 öğrenciye de mansiyon ödülü olarak 4 bin TL para ödülünün verildiği yarışmada, sergilenmeye hak kazanan eserler Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde sektöre yön verenlerin, sektör çalışanlarının, öğrencilerin, akademisyenlerin ve sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

YARIŞMA SÜRECİ HAKKINDA:
Başvurular, 24 Ekim’e kadar gizemfritseramikyarismasi.com internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Online değerlendirmeyi geçen isimler 4 Kasım tarihinde aynı internet sitesinde açıklanacak. Sergilemeye hak kazanan eserlerin sahipleri ise eserlerini 5 – 21 Kasım tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Seramik ve Cam Bölümü'ne teslim etmesi gerekiyor. 27 Kasım tarihinde yapılacak jüri değerlendirilmesinin ardından ödül töreni 28 Kasım tarihinde Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde gerçekleşecek.

Detaylı bilgi için http://www.gizemfritseramikyarismasi.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi