ADAPAZARI KÜLTÜR SANAT
Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında her ay önemli konu ve konuklarla gerçekleştirilen Aynalıkavak Sohbetleri’nin Ocak ayındaki onur konuğu RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin oldu. Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olan gazeteci Salih Yalçıntaş, Adapazarı’na olan sevgisi ile tanınan Şahin ile Tarihi Uzunçarşı’da bulunan Aynalıkavak Meydanı’nda sohbet ederken, Şahin, programda önemli açıklamalar yaptı.

BAŞKAN IŞIKSU’YA TEŞEKKÜR
Programın başında Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya teşekkür eden RTÜK Başkanı Şahin, Başkan Işıksu’nun başta kültür sanat alanı olmak üzere her alanda yaptığı önemli çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Işıksu’yu desteklediğini vurgulayan Şahin, “Mutlu Başkanımla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda birlikte çalışırken daha samimi olma bahtiyarlığını yaşadık. Mutlu Başkanın siyaseti ve bürokrasiyi yakından bilerek Adapazarı’mıza önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Kıymetli Başkanımıza hem yaptığı güzel çalışmalar hem de bu akşam ki program için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

RTÜK HEDEFİNİ AÇIKLADI
Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş’ın moderatörlüğünü üstlendiği programda Yalçıntaş’ın sorularını cevaplayan Şahin, RTÜK çalışmalarından da bahsetti. Denetleme sistemi ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Ebubekir Şahin, “Vatandaşlarımızın bizlere ilettiği şikâyetler, ayrıntılı bilgiler ve uzmanlarımızın tuttuğu raporlarla kurumumuzda hassas bir şekilde raporlanıyor ve çoğunluk sistemiyle gerekli ceza tatbiki uygulanıyor. Cezalandıran bir kurum olmak değil yönlendiren ve hatta gerektiğinde ödüllendiren bir kurum olmak için gayret ediyoruz. Yapımcılarla sürekli toplantı halindeyiz, diyalog ve iletişim kanallarımız sürekli açık. Hedefimiz şiddetten arındırılmış, güzellikleri önceleyen, çocuklarımızın gelişimine katkı sunan, hayatlarını çok olumlu anlamda etkileyen, kadına uygulanacak her türlü şiddeti asla özendirmeyen, milli ve manevi değerlerimize saygılı bir ekran oluşturmaktır. Bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

BU ŞEHRE BAĞIM VE AİDİYET DUYGUM VAR
Adapazarı ile ilgili anılarından da bahseden Ebubekir Şahin, “Bu şehre bağım sadece aidiyet duygusu, başka bir sebebi yok. Adapazarı’nı çok seviyorum. O kadar güzel bir memlekette yaşıyoruz ki gururla buraya aitim diyebiliyorum. Şehrimizden vazgeçemiyorum, annem ve babam burada yaşamaya devam ediyorlar. Evet, Rize doğumluyum ama doyduğum toprak burası, eğitim aldığım topraklar burası. Dostlarım buradalar ve her zaman burada olmaya ve kalmaya devam edeceğimi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

TEVECCÜHE LAYIK OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ
Ebubekir Şahin’in konuşmalarının ardından teşekkür konuşması gerçekleştiren Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Kıymetli başkanımızın bizleri kırmayıp Aynalıkavak Sohbetlerimize teşrif etmelerinden duyduğumuz mutluluğu paylaşarak başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bizlerle birlikte olan çok kıymetli büyüklerimize ve değerli dostlarımıza da teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar her zaman yanımızdalar. Bizler de bu teveccühe layık olmak için gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Moderatörümüz kıymetli Salih Yalçıntaş’a da özel bir teşekkürümüz olsun. Kültür sanat programlarımıza sahip çıkan herkese, Aynalıkavak esnafımıza çok teşekkür ediyoruz. Bir ve beraber olmaya Adapazarı’mızın tüm değerlerinin üzerine eğilmeye, sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

IŞIKSU’DAN ANLAMLI HEDİYE
Başkan Işıksu, teşekkür konuşmasının ardından başta AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ve konuklarla birlikte RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e Mithatpaşa Lisesi öğrenci kütük defterindeki kayıt evrakını takdim etti. Başkan Şahin, bu anlamlı hediyeyle çok mutlu olduğunu ifade ederek Işıksu ve ekibine teşekkür etti.

KİMLER KATILDI?
Adapazarı’nın meşhur simidi ve Alikoka Bozası’nın konuklara ikram edildiği Aynalıkavak Sohbetleri’ne Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ev sahipliği yaparken, programa, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan, Sakarya Minibüsçüler Odası Ali Bektaş, Sakarya Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Metin Kurtuluş, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcıları Hilmi Kızılcık, Fatih Çelikel ve Yusuf Özden, il müdürleri, STK temsilcileri, üniversite yöneticileri, daire başkanları, medya mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi