Saadet Partisi Sakarya Gençlik Kolları Başkanı Ali Ahmet Çelik, teşkilat olarak düzenlenmesi planlanan konferans serileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Çelik, Sanat tarihçisi Talha Uğurluel’in sunumuyla 12 Ekim Perşembe günü saat 19.30 da Serdivan Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan “Arzın Kapısı Kudüs” konulu konferans ile konferans serilerinin startını vereceklerini söyledi.

UZMAN KONUKLAR
Çelik; “Gençlik kolları eğitim birimi ve kültür sanat biriminin ortaklaşa düzenleyecekleri ‘Yeni Bir Dünya’ adlı konferans serilerinin startını veriyoruz. Bu konferans serilerimizde tarih, edebiyat, sanat, medya, ekonomi, siyaset, kişisel gelişim ve din alanında Türkiye çapında tanınmış, konusunda uzman konuşmacılarla Sakarya gençliğimizi buluşturmak istiyoruz” dedi.

KUTSAL KUDÜS
Bu konferans serilerinin ilkinin “Kudüs” konulu olmasına değinen Ali Ahmet Çelik; “İslam ümmetinin yıllardır kanayan yarası olan, Allah’ın Kuran-ı Kerim’de 'çevresini mübarek kıldığımız' diye bizlere tanıttığı, ilk kıblegâhımız Kudüs, elbette bizim ilk üzerinde durmamız gereken konu olmalıydı. Zira asırlardır İslam beldelerinin göz bebeklerinden biri olan Kudüsümüz, içinde bulunduğumuz bu asırda siyonistlerin emellerini gerçekleştirmek adına üzerinde planlar kurduğu ve kontrolü tamamen elinde bulundurduğu mahzun bir yer durumundadır.”

EMANETE SAHİP ÇIKMAK
Çelik, “Bu kutsal emanete yeniden sahip çıkmak ve İslam dünyasının üzerindeki bu ölü toprağını atarak kendine gelmesine vesile olma duasıyla yaptığımız bu çalışmaların, partimizin varoluşunun temel amacı olan İslam Birliği’nin kurulmasına bir kapı açmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu düşüncelerle 12 Ekim Perşembe günü saat 19.30’da Serdivan Belediyesi konferans salonunda sanat tarihçisi Talha Uğurluel’in katılımlarıyla düzenleyeceğimiz Arzın Kapısı Kudüs konulu konferansımıza tüm Sakarya gençliğini davet ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi