Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenliği ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “9. Arapça Etkinlik Yarışmaları” Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesinde gerçekleşti.

İl finali programına Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz, Sakarya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Alican Akdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Müftüsü Faruk Çelik, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

7 OKUL KATILDI
9. Arapça Etkinlik Yarışmalarına Arapça Şiir Okuma dalında 18 Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça Metin Canlandırma dalında ise 7 Anadolu İmam Hatip Lisesi yarışmaya katıldı. Arapça Şiir Okuma dalında Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Şirin 93,4 puanla il birincisi olurken il ikincisi 92 puanla Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyza Tuzlacı, il üçüncüsü 90,8 puanla Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hamza Berdan oldu.

Arapça etin Canlandırma dalında ise Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi 97 puanla il birincisi olurken il ikincisi 95,4 puanla Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi, il üçüncüsü 93,4 puanla Erenler Halit Evin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yapan Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede; “Bu yıl 9.su düzenlenen Arapça Yarışmaları’na ev sahipliği yapma onuru Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne verilmiştir. Bu yarışmaları özel kılan taraf farklı ilçelerden gelen öğretmen ve öğrencilerimizin tanışmasına vesile olmasıdır.

GAYE BİRLİK BÜTÜNLÜK
Arapça yarışmaları her ne kadar yarışma olarak tertiplenmiş olsa da esas gaye birlik, bütünlük ve kardeşlik şevkiyle Arapça’nın engin kültürel mirasının hazzını yaşamak ve yaşatmaktır. Bu yarışmaların kazananı çok kaybedeni yoktur. Bu nedenle burada bulunan bütün katılımcılar esasen bu yarışmanın ve gönlümüzün birincisidir. Bu vesileyle kardeşlik ve dostluk ruhuyla bezenmiş bu yarışmaların içinde taşıdığı heyecan ve iyiliğin, sonuç ne olursa olsun bu şenlik havasının ruhuna uygun geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüler verildi.

Editör: Haber Merkezi