Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Etkinlikleri ‘Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ adlı panel ile devam etti. 23 Aralık Perşembe günü AKM’de gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü yazar Mehmet Doğan yaptı. Programda Hasan Sağlam, Mehmet Özdemir, Mustafa Turan ve Fahri Tuna gibi önemli yazarlar konuşmacı olarak yer aldı.

“İSTİKLAL MARŞIMIZ İLELEBET YAŞASIN”
Açılış konuşmasını yapan yazar Mehmet Doğan, “Böyle bir mücadeleyi yürütmek için herkesin bildiği tek bir kişi vardır; o da Mehmet Akif’tir. O fikirlerini açık söyleyen özü sözü bir olan biridir. Milli Mücadele’de yer alıyor ve bu süreçte Anadolu’nun çeşitli yerlerinde birçok vaaz vermişti. Akif milli mücadeleden şüphe duyan çoğu kişinin şüphesini gidermiş ve mücadeleye ciddi destek toplamıştır. Mehmet Akif’i mecliste ise İslam şairi olarak kayıt ediyorlar. Akif’in İstiklal Marşı’nı yazmasına ise Hamdullah Suphi sebep olmuştur. Umuyorum ki bayrağımız gibi İstiklal Marşı da ilelebet milletimizin başında olur” dedi.

MEHMET AKİF’İ ANLATTILAR
Panele konuşmacı olarak katılan yazarların Mehmet Akif’in hayatına, ülkeye olan katkısına ve İslam’a bakışına dair konuşmaları, katılımcıların ilgisini topladı. Programa katılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, konuşmacılara ve moderatöre hediye takdim etti. Kültür etkinlikleri 27 Aralık 19.00’da AKM’de gerçekleştirilecek “Sakarya’dan Sarıkamış’a” programıyla devam edecek.

Editör: Haber Merkezi