Adapazarı Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Türkçe Öğretmenleri Hatice Erdurgun, Nurten Durgut, Tülay Erdem, Elife Kaymakçı’nın rehberliğinde, Saz Öğretmeni Muhammet Göksu’nun sazı eşliğinde gerçekleştirilen dinletide; Irak, İran, Afganistan, Rusya, Suriye, Kamerun gibi birçok farklı ülkeden, farklı amaçlarla ülkemize gelen kursiyerler, birbirinden güzel türkü ve şiirleri seslendirdiler.
Dinletiye PİCTES Projesi kapsamında ilimizde bulunan MEB Bakanlık görevlileri, İl Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Yakup Çakmak, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Koray Keskin ve Ahmet Kıvcı, Yenikent Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Yazıcı, okul müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerlerin aileleri ve şiir severler katıldı.
Birbirlerinden güzel şiirlerin okunduğu, türkülerin seslendirildiği dinletide kursiyerler performansları ile kendilerine hayran bıraktılar. Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Tetik yaptığı konuşmada; “Aramızda ayrı gayrı yok. Biz varız, TÜRKÇE var. Hicreti yaşamış olan Hazreti Peygamberimizin (s.a.v.) ümmeti olarak, Orta Asya’dan Avrupa içlerine kadar sürekli göç eden bir milletin ahfadı olarak birbirimizi en iyi biz anlarız. Türkçe’nin birleştiriciliğinde, çok kültürlülüğü bir miras olarak addederek, bir ve beraberce yaşamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi