Sakarya Yerel Kültür Derneği tarafından geçtiğimiz aylarda tescili yapılan ‘Gabak’ markası için TRT Haber Günaydın Hafta Sonu programı Sakarya’dan canlı yayın gerçekleştirdi.

Derneğin Erenlerdeki Otağı’nda yapılan yayında ‘Gabak’ markasını anlatan Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ‘Bölgemizde en iyi çeşitleri yetiştirilen kabak Sakarya’mızla Adapazarı’mızla özdeşleşmiş bir tarım ürünüdür. Kabaktan çok sayıda yemek ve tatlı çeşidi yapılmaktadır. Biz Sakarya Yerel Kültür Derneği olarak şehrimizin tanıtımı için yöresel ürünlerinin, doğasının, tarihinin, tarımının, kültürünün tanıtımına yönelik çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu sebeple yakın zamanda ‘Gabak’ isminde marka tescili gerçekleştirdik. Bu markayla birlikte Sakarya’mızın yöresel tarım ürünlerini, coğrafi doğal güzelliklerini ve yöremizi tanıtan hediyelik eşya ürünleri geliştirmeye başladık. Gabak markasıyla Sakarya’mızın tarihi, turistik, doğal güzelliklerini tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmanın gayreti içesindeyiz” dedi.

SYKD Başkanı Necmettin Kırık, yeni nesillerin çok bilmediği Adapazarı Gabağının tüm Türkiye’ye tanıtımına katkı sağlayan TRT Sakarya Temsilcisi Mehmet Karakaş’a, Halit Yılmaz’a ve TRT Haber ekiplerine Sakarya’mız adına çok teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi