ABD Maryland Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Başkanı Farideh Sultan Mohammadi’nin son olarak yaptığı şu uyarı Koronavirüse karşı neler yapılması konusunda çarpıcı bilgiler içeriyor…

İstedim ki tavsiyeleri özet olarak okuyucularımızla paylaşayım…

“Korona virüsü ile aylarca veya yıllarca yaşayabiliriz.  Bunu inkar etmeyelim veya paniklemeyelim.  Hayatımızı boşa harcamayalım.  Bu gerçekle yaşamayı öğrenelim.

Elleri sıkça yıkamak ve İki metrelik fiziksel mesafe, sizi korumanın en iyi yoludur.

Evde koroner hastanız yoksa artık ev yüzeylerini dezenfekte etmenize gerek yok.

Süper market alışverişi vb. Ürünlerin paketlenmesi, benzin istasyonları, alışveriş arabaları ve ATM'ler enfeksiyona neden olmaz.  Ellerinizi yıkayın ve her zamanki gibi yaşayın.

Corona virüsü bir gıda enfeksiyonu değildir.  Hastalık, grip gibi enfeksiyon damlacıklarıyla ilişkilidir.  Yiyecek siparişi vererek corona transferinin kesin bir riski yoktur.

Eve gelince hemen kıyafetinizi değiştirip duş almanıza gerek yoktur.

Fiziksel mesafenizi koruyarak parklarda güzel vakit geçirebilirsiniz.

Corona virüsüne karşı antibakteriyel sabun değil normal sabun kullanılması yeterlidir. Bu bir virüs, bakteri değil.

Uzun süre maske takmak nefes alıp vermenizi ve oksijen seviyenizi olumsuz etkileyecektir. Sadece kalabalığın içinde maske takın.

Eldiven takmak da kötü bir fikirdir;  Virüs eldivenlerde birikebilir ve yüze dokunarak kolayca bulaşabilir.  Ellerini düzenli olarak yıkamak daha iyidir.”

Demek ki neymiş! Anlatılan pek çok konu safsatadan ibaretmiş… Yukarda konulara dikkat edilirse, tehlikeden uzaklaşılmış olur…

Okuyucularımıza, “maske, mesafe ve hijyen” kurallarına dikkat etmeleri dileğiyle, Bizim Bahçe’den “Hatmi çiçeği” gitsin istedik…