Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Açıklamasında aşı programının planlara uygun olarak devam ettiğini belirten Bakan Koca, aşılama oranlarının yansıtıldığı haritaya da değindi.

"İKİNCİ DOZ AŞILANMA ORANLARINI GÖSTEREN HARİTA DA MAVİYE DÖNMELİ"
İlk doz aşılanma oranlarının gösteren haritanın büyük ölçüde maviye döndüğünü belirten Bakan Koca, "Aynı şekilde ikinci doz aşılanma oranlarını gösteren harita da maviye dönmeli" dedi.,

"BUNU HEP BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ"
Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: "Aşı programımız planımıza uygun devam ediyor. Hızla, hedef nüfusumuz en az iki doz aşılı hale geldiğinde salgının kısır döngüsü sona ermiş olacak. Bildiğiniz gibi 2 doz aşılanma oranlarını gösteren haritamız artık yayında. Bu bize yeni bir hedef gösteriyor. İlk doz aşılanma oranlarını gösteren haritamız çok büyük ölçüde maviye döndü. Şimdi sıra ikinci doz aşılanma oranlarımızı gösteren haritamızın maviye dönmesinde. Bunu hep birlikte başarabiliriz."

HARİTADA 7 İL MAVİ
Koronavirüs ikinci doz aşılanma oranlarını yansıtan haritada, şu ana kadar 7 il, yüzde 65 sınırını aşarak mavi renge döndü. Mavi renkte yer alan iller şu şekilde sıralandı;

* Kırklareli
* Muğla
* Amasya
* Eskişehir
* Çanakkale
* Edirne
* Ordu

TOPLAM UYGULANAN DOZ MİKTARI 106 MİLYONU AŞTI
Öte yandan, toplamda uygulanan 1. doz aşı miktarı 53 milyon 76 bin 143, 2. doz uygulanan aşı miktarı 42 milyon 744 bin 152, 3.doz uygulanan aşı miktarı ise 9 milyon 984 bin 37 oldu. Toplam uygulanan doz miktarı ise 106 milyon 492 bin 37.

Editör: Haber Merkezi